Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Snadná prácička. Zloděj vykradl dům, klíče byly totiž zastrčeny v zámku

Hodně lehkou práci připravila zatím neznámému zloději rodina v obci Libuň na Jičínsku. Ten si totiž v úterý 9. července okolo poledne všiml klíče zastrčeného do vchodových dveří rodinného domu. Zloděj "pozvánku" využil a z domu sebral první, co uviděl – dámskou peněženku.

Z peněženky ještě na pozemku vytáhl peníze a odhodil ji na zahradě. Celková škoda se tak vyšplhala na "pouhých" tisíc korun. 

Po zloději policisté pátrají. „Policisté v současné době ve věci zahájili úkony trestního řízení pro přečin porušování domovní svobody, za což pachateli v případě dopadení a prokázání viny hrozí až dva roky odnětí svobody," uvedl policejní mluvčí Aleš Brendl.

 Policisté zároveň varují majitele nemovitostí, aby svoje domy a byty náležitě chránili. Vedle řádného zamykání doporučují také instalaci kamerového systému, zabezpečení přízemních oken domu pomocí mříží, bezpečnostních fólií, skel nebo uzamykatelných uzávěrů a kování. 

„Při delším pobytu mimo dům využijte souseda nebo příbuzných k dohledu nad opuštěným domem, k výběru letáků ze schránek, zalití květin apod.," uzavřel Brendl.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky krádež, dům, peněženka, jičínsko, Libuň, klíče, zámek, okres Jičín

Snadná prácička. Zloděj vykradl dům, klíče byly totiž zastrčeny v zámku  |  Krimi  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.