Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Úterý 7. května 2024  |  Svátek má Stanislav
Bez reklam

Dobrý člověk ještě žije. Muž našel tašku s desetitisíci a pomohl je vrátit majiteli

Tak tohle se opravdu často nevidí. Většinou, když už někdo ztratí nebo zapomene někde peněženku nebo třeba kabelku, slehne se po ní zem. Tady by to ale majitele přišlo hodně draho, v parku totiž nechal tašku s mnoha bankovkami.

Jak se povedlo majiteli, že v parku v obci Hořice zapomněl tašku, ve které byla mimo jiné finanční hotovost v řádu desetitisíců korun. „Naštěstí mezi námi stále jsou slušní a poctiví lidé, právě jako pětašedesátiletý muž, který objevil tašku se značnou hotovostí,“ uvedl mluvčí policie Aleš Brendl.

Místo toho, aby si ji nechal, nebo si přilepšit třeba její částí, obrátil se na policii. „Díky tomu jsou nyní peníze zpět u šťastného majitele,“ komentoval Brendl. Mluvčí policie zároveň upozornil, že v podobných případech by se měli lidé zachovat stejně. Pokud by si totiž nálezce věc i nepatrné hodnoty ponechal, dopustil se trestného činu zatajení věci.

Autoři | Foto Dominik Svoboda

Štítky nález, peníze, Hořice, policie

Dobrý člověk ještě žije. Muž našel tašku s desetitisíci a pomohl je vrátit majiteli  |  Krimi  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.