Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

FOTO: Hořel kravín v Nové Vsi na Rychnovsku. U požáru zasahovalo sedm jednotek hasičů

Druhý stupeň požárního poplachu byl vyhlášen v úterý v půl čtvrté kvůli požáru kravína v Nové Vsi na Rychnovsku. Nejdříve byl nahlášen požár přístavku, při příjezdu hasičů už se ale oheň rozšířil i do samotného kravína.

„Velitel zásahu zřídil v místě dva bojové úseky. Zásah probíhal v dýchací technice, na místo vyjel také protiplynový kontejner z centrální hradecké stanice, který je vybaven zásobou dýchacích přístrojů,”  řekla mluvčí hasičů Martina Götzová. Podle ní podmínky ztěžovala hasičům vysoká teplota vzduchu.




Dalšímu šíření požáru se jednotkám podařilo zabránit kolem 16:20, likvidaci ohlásil velitel zásahu těsně před 18. hodinou. „Po dohašení zkontrolovali hasiči prostor pod střechou ještě pomocí termokamery, ale žádná skrytá ohniska již nenašli,” dodala mluvčí. 

Zásah hasičům komplikovalo i velké množství uskladněných věcí v kravíně, které museli vynosit. „Příčina vzniku požáru i stanovení případné škody je nyní předmětem vyšetřování,” uvedla mluvčí.

Autoři | Foto HZSKHK

Štítky požár, kravín, Nová Ves, hasiči, okres Rychnov nad Kněžnou

FOTO: Hořel kravín v Nové Vsi na Rychnovsku. U požáru zasahovalo sedm jednotek hasičů  |  Krimi  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.