Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Silný přívalový déšť v noci zaplavil byty a sklepy. Na silnice padaly stromy

Přes Královéhradecký kraj se v noci přehnal silný přívalový déšť. Hasičům tak přinesl náročnou noc, během níž měli dvacítku zásahů. Voda zaplavovala byty především na Rychnovsku a v Třebechovicích. Na silnice popadalo několik stromů.

V Třebechovicích zasahovalo během noci několik jednotek hasičů. „Nejvíce hasičů bylo nasazeno v Olbrachtově ulici, kde bylo po přívalovém dešti zatopeno asi deset bytů, hasiči zde odčerpávali vodu a prováděli čištění až do ranních hodin,” řekl mluvčí hasičů Ondřej Sezima

Vodní laguna

Velká vodní laguna se vytvořila v ulici pod Zahrady. „Také zde hasiči nasadili několik čerpadel a pracovali zde až do doby, než hladina laguny dostatečně klesla,” dodal s tím, že čerpali vodu také z několika sklepů rodinných domů.

Voda napáchala škody také na Rychnovsku. „V Jiráskově ulici v Rychnově nad Kněžnou došlo k zanesení kanálových vpustí, v místě se vytvořila vodní laguna a došlo k vyplavení několika bytů,” popsal Sezima, podle kterého hasiči na místě pracovali až do šesti hodin do rána.


Ve Wolkerově ulici zase kolem třetí hodiny čerpali vodu kalovým čerpadlem a následně rovnou přejížděli k další události do Dlouhé Vsi, kde odstraňovali hned dva spadlé stromy na silnici ve směru do Jahodova. „Spadlé stromy hasiči v nočních hodinách rozřezávali a odstraňovali na Rychnovsku také v Suché Rybné, Přepychách a Ohnišově u Dobrušky,” vypočítal mluvčí.

Další problémy pak byly na Trutnovsku, kde hasiči odčerpávali z průmyslové haly v Trutnově, v ulicích města pak čistili kanály, aby mohla odtékat hromadící se voda.

Autoři | Foto HZS HK

Štítky přívalový déšť, bouřka, hasiči, silnice, strom, Třebechovice pod Orebem, Královéhradecký kraj, okres Rychnov nad Kněžnou, Rychnov nad Kněžnou

Silný přívalový déšť v noci zaplavil byty a sklepy. Na silnice padaly stromy  |  Krimi  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.