Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Muž v práci kradl mince z nápojového automatu. Po směně se nechával zamknout v budově

Během ani ne měsíce a půl se v jedné firmě v Hradci vloupal do automatu s nápoji pětačtyřicetiletý muž. Bral z něj peníze a naposledy i mincovník. Chtěl tím řešit svou finanční situaci.

Z nápojového automatu dohromady odnesl mince za 5300 korun. „Jednou se do firmy vloupal za použití krumpáče oknem a třikrát se nechal po směně zamknout v budově, odkud pak s lupem vylezl oknem ven. Na odstranění petlice na dveřích nápojového automatu použil také nalezený krumpáč,” popsala mluvčí policie Iva Kormošová.

Jen tím podle ní napáchal škody za 33 tisíc. Při poslední krádeži v polovině května kromě peněz navíc odcizil i mincovník v hodnotě dvanácti tisíc korun. Celková škoda se tedy vyšplhala na více jak 50 tisíc korun.

„Muž, kterému hrozí až dva roky vězení, se k trestné činnosti plně doznal a na svoji obhajobu uvedl, že je v tíživé finanční situaci, kdy odcizené peníze použil pro svoji potřebu,” dodala mluvčí.

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky automat na nápoje, zloděj, krádež, mince, peníze

Muž v práci kradl mince z nápojového automatu. Po směně se nechával zamknout v budově  |  Krimi  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.