Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Policie bude dál vyšetřovat pokus o vraždu kadeřnice v Hořicích

Policie bude dál vyšetřovat pokus o vraždu kadeřnice v Hořicích na Jičínsku z 21. února 2013. Přistoupí k tomu poté, co pražský vrchní soud z tohoto trestného činu pravomocně zprostil Lukáše Nečesaného. "Pro nás verdikt vrchního soudu znamená jediné. Nemáme jinou možnost než dál pokračovat ve vyšetřování tohoto zvlášť závažného zločinu s cílem zjistit jiného pachatele," řekla mluvčí královéhradecké krajské policie Ivana Ježková.

V tuto chvíli je podle mluvčí pachatel neznámý a policie musí pokračovat ve vyšetřování. „Vyšetřování naváže na stav před podáním návrhu obžaloby k rukám státního zástupce," řekla.

Obžaloba tvrdila, že někdejší dvacetiletý student Nečesaný ženu několikrát udeřil do hlavy polenem a sebral jí přes deset tisíc korun Žena nejprve Nečesaného jako agresora nepoznala, později jej však označila za útočníka. Podle soudních znalců trpěla po útoku výpadky paměti.

Krajský soud v Hradci Králové zprošťující verdikt loni v květnu zdůvodnil tím, že při pochybnostech o vině obžalovaného musí rozhodnout podle zásady in dubio pro reo, tedy ve prospěch obviněného. Soudu chyběl klíčový důkaz. Vrchní soud uvedl, že za dané procesní situace nelze vinu Nečesaného prokázat.

Autoři

Štítky ČR, soud, policie, vražda, Nečesaný, Hořice, Lukáš Nečesaný, Vrchní soud v Praze, okres Jičín, Krajský soud v Hradci Králové, pokus o vraždu

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie bude dál vyšetřovat pokus o vraždu kadeřnice v Hořicích  |  Krimi  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.