Počasí dnes15 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 17. října 2024  |  Svátek má Hedvika
Bez reklam

Z jedné firmy z Vamberku odvezli zloději tuny niklových drátů

Rychnovští kriminalisté si posvítili na dva zloděje, kteří se rozhodli, že udělají z niklu svůj byznys. Z jedné společnosti na Vamberecku si postupně odvezli přes dvě tuny niklového drátu, čímž si nahrabali pěkných 700 tisíc korun.

Všechno šlo podle plánu, dokud si jeden z pracovníků nevšiml, že mu něco nehraje – paleta s 200 kilogramy drátu byla na špatném místě. A aby toho nebylo málo, po areálu se potulovali dva chlapíci s Renaultem a vysokozdvižným vozíkem, kteří na dotazy odpovídali tak zmateně, že by si i Alenka v říši divů připadala jako doma. Nakonec radši práskli do bot a zmizeli.

Kriminalisté ale nebyli z těch, co by nechali dráty ležet na zemi, a rychle zjistili totožnost obou umělců, ve věku 42 a 50 let. Pánové se k činu přiznali a práskli, že dráty obratem zpeněžili ve výkupně za cenu železa, dostali něco málo přes 100 tisíc. Mladší z party navíc řídil, i když měl zákaz, takže si k trestu za krádež přidal i maření výkonu úředního rozhodnutí. A aby toho nebylo málo, je podezřelý i z krádeže zlatého přívěsku. "Starší z aktérů, 50letý muž, na kterého byl vydán Evropský zatýkací rozkaz, je stíhaný vazebně," uvedla v tiskové zprávě mluvčí policie Andrea Muzikantová

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto se souhlasem PČR

Štítky nikl, drát, krádež, policie, zloděj, Vamberk, PČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Z jedné firmy z Vamberku odvezli zloději tuny niklových drátů  |  Krimi  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.