Počasí dnes24 °C, zítra23 °C
Neděle 23. června 2024  |  Svátek má Zdeňka
Bez reklam

Vyhrožoval strážníkům i úředníkům, pro Hradečáka si došla zásahovka

Fyzickou likvidací vyhrožoval Hradečák na Facebooku policistům, strážníkům i úředníkům a jejich rodinám. A protože výhružky nabíraly na obrátkách, tak ho sbalila policejní zásahovka.

36letý muž z Hradce Králové na Facebooku vyhrožoval hradeckým strážníkům, policistům, úředníkům z magistrátu i jejich rodinným příslušníkům ublížením na zdraví či likvidací. Jelikož se jeho výhružky stupňovaly a začal vyhrožovat i přes tísňovou linku 158 a byla obava, že je ozbrojen, byla k jeho zadržení povolána zásahová jednotka. "Ta ho vypátrala na Slezském Předměstí a za použití donucovacích prostředků ho omezila na svobodě. Při prohlídce u něho zajistila dlouhý nůž s pevnou čepelí, který měl ukrytý za opaskem na zádech," popsala detaily policejního zásahu v tiskové zprávě mluvčí Iva Kormošová.

Kriminalisté muže obvinili z trestných činů vyhrožování s cílem působit na úřední osobu a nebezpečného vyhrožování, za což mu v případě prokázání viny hrozí až tříleté vězení. Jelikož kriminalisté měli důvodnou obavu, že bude obviněný muž v trestné činnosti pokračovat, podali podnět na vzetí do vazby. Soudce návrh akceptoval a muže do vazby v pátek odpoledne poslal.

Muž se v minulosti již několikrát dopustil stejného protiprávního jednání, kdy naposledy byl odsouzen v roce 2021 k ročnímu vězení. Hradečtí kriminalisté kvůli vyloučení podjatosti předali případ kolegům do Jičína.

Hodnocení článku je 30 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto PČR

Štítky výhružky, PČR, muž, městská policie, PČR, facebook, Kormošová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vyhrožoval strážníkům i úředníkům, pro Hradečáka si došla zásahovka  |  Krimi  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.