Počasí dnes31 °C, zítra25 °C
Sobota 27. července 2024  |  Svátek má Věroslav
Bez reklam

Policejní vlčák Kimi má pořádný úlovek, zloděj má na kontě desítky krádeží

Policejní pes šel najisto. Zloděj se v hradeckých Malšovicích snažit skrýt v keři, ale proti vycvičenému čenichu policejního vlčáka Kimiho neměl šanci. Navíc se ukázalo, že zloděj toho má na kontě daleko víc, než se mohlo zdát.

Policie dostala echo, že se do zahradního domku v hradeckých Malšovicích vloupal zloděj. Majitel ho vyrušil a neznámý muž vzal nohy na ramena. Přivolaná hlídka s policejním psem Kimim ihned dorazila na místo. Kimi zachytil stopu a šel po ní. Zloděje vyčenichal v keři. Pomocí donucovacích prostředků policisté muže zadrželi a převezli na služebnu, kde ho umístili do policejní cely.

Následným šetřením vyplynulo, že 27letý muž má od konce roku 2023 na svědomí 11 skutků krádeží, převážně v prodejnách drogerie či elektroniky. Za prsty mu měly uvíznout hlavně telefony a parfémy. Policisté následně rozšířili trestní stíhání o dalších 12 skutků. Navíc je obviněn z přečinů neoprávněné opatření platebního prostředku a poškození cizí věci.

"Muž měl odcizit 8 jízdních kol, 1 elektrokoloběžku, rum z prodejny, peněženku s platební kartou, s kterou zaplatil na benzince občerstvení. Jedno jízdní kolo se pokusil odcizit a dvě kola, která odcizil, si ukryl ve vedlejším vchodu. Dříve, než je stihl odvézt, se našla a mohla být vrácena majitelům," uvedla v policejní zprávě mluvčí Iva Kormošová. Všem poškozeným tak způsobil dohromady škodu za 70 tisíc korun. Poslední dvě krádeže spáchal v Pardubicích. Při poslední byl přistižen nájemníky domu, kteří přivolali policejní hlídku. Hlídka muže zadržela a předala hradeckým kriminalistům, kteří na něho z důvodu pokračování trestné činnosti podali podnět na uvalení vazby. Muž je stíhán vazebně.

Ohodnoť článek

Foto PČR

Štítky Kimi, vlčák, pes, policie, PČR zloděj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policejní vlčák Kimi má pořádný úlovek, zloděj má na kontě desítky krádeží  |  Krimi  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.