Počasí dnes23 °C, zítra21 °C
Středa 15. května 2024  |  Svátek má Žofie
Bez reklam

Falešný prezident Pavel obral ženu o víc než milion

Podvodníci zneužívají osobnost Petra Pavla a pod jeho záštitou lákají v inzerátech na výhodné zhodnocení peněz. Šedesátnice z Jičínska naletěla a přišla o víc než milion.

Neznámý pachatel vylákal z 62leté ženy přes milion korun, žena své peníze už pravděpodobně nikdy neuvidí. Na sociálních sítích měla rozkliknout odkaz, pod údajnou záštitou prezidenta Petra Pavla, který sliboval zhodnocení peněz.

"Po rozkliknutí odkazu, měla poškozenou vzápětí kontaktovat žena, která jí představila investiční společnost a nadiktovala jí číslo účtu, na který měla poškozená poslat prvotní částku 6 tisíc korun," uvedla v tiskové zprávě policejní mluvčí Martina Jandová. Následně se jí měl ozvat „makléř“ společnosti, který jí uvedl, že aby lépe zhodnotila své úspory, měla by ještě poslat částku 70 tisíc korun. Žena tak učinila a s „makléřem“ se domluvila, že spolu budou komunikovat telefonicky a přes aplikaci WhatsApp.

Po odeslání této částky byla žena kontaktována prostřednictvím své banky, že se pravděpodobně jedná o podezřelou transakci.  Proto se opětovně měla spojit s podvodným „makléřem“ a žádat po něm navrácení veškerých peněz.

Podvodník měl ženě přislíbit vrácení částky a pomoci jí s instalací programu Anydesk pro vzdálený přístup. Jelikož ženě stále nepřicházely peníze zpět, měla mu poskytnout své přístupové údaje ke svému účtu a s důvěrou schvalovala dalších několik finančních transakcí. Převáděla částky z jednoho účtu na druhý, a dokonce si měla půjčit i částku 800 tisíc korun na odblokování účtu, což mělo být doporučeno údajným „makléřem“. Celkem žena přišla o částku 1,2 milionu korun.

Policisté případ prověřují pro zločin podvod, neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku a neoprávněný přístup k počítačovému systému a neoprávněný zásah do počítačového systému nebo nosiče informací. Doposud neznámému pachateli v případě jeho vypátrání a prokázání viny hrozí až 8letý nepodmíněný trest.

Ohodnoť článek

Foto Hanka Poskočilová

Štítky policie, prezident, PCR, seznámení, podvod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Falešný prezident Pavel obral ženu o víc než milion  |  Krimi  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.