Počasí dnes22 °C, zítra20 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Rumem se řidič propil ke třem promile, po nezdařilém pokusu o odparkování svého auta zmizel

Posilnil se rumem, sedl za volant, jenže mu nešlo vyjet z parkovacího místa, tak raději utekl. Policie ale alkoholem posilněného řidiče na Dobrušsku brzy vypátrala.

Řidič Fordu Focus na první pohled nebyl zrovna v kondici. Ukázalo se to, když chtěl na Dobrušsku vycouvat z parkovacího místa a přitom naboural jiné zaparkované vozidlo. Podezřelý skoro sedmdesátiletý muž dle svědků jevil známky opilosti a z místa odešel pryč. "Přivolaná hlídka řidiče krátce na to vypátrala a následně s ním provedla dechové zkoušky, které byly pozitivní a vykázaly hodnoty téměř tri promile alkoholu v dechu," uvedla v tiskové zprávě policejní mluvčí Karolína Macháčková.

Výzvě k lékařskému vyšetření spojeného s odběrem žilní krve se odmítl podrobit. Další jízda mu byla zakázána. Muž hlídce doznal požití alkoholu před jízdou, uvedl, že měl rum, k množství se už však nevyjádřil. Ke škodě na majetku nebo zranění osob naštěstí nedošlo. Za přečin ohrožení pod vlivem návykové látky řidiči hrozí až jednoletý trest odnětí svobody.

Ohodnoť článek

Foto Hanka Poskočilová

Štítky rum, alkohol, řidič, Dobruška, policie, PCŘ

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rumem se řidič propil ke třem promile, po nezdařilém pokusu o odparkování svého auta zmizel  |  Krimi  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.