Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Na koleje u Hradce Králové někdo opět dal kamení. Policie hledá svědky

Na železniční koleje v Hradci Králové na trati do Pardubic v pondělí někdo opět položil kamení z železničního náspu. Místem následně krátce po sobě projely zhruba stokilometrovou rychlostí dva spěšné vlaky, které vezly dohromady asi 500 lidí. Policie hledá svědky události, vyšetřuje ji jako obecné ohrožení. Pachateli hrozí až osm let vězení. Obdobný případ se ve stejné lokalitě stal letos v lednu.

Neznámý pachatel dal kamení na trať u zahrádkářské kolonie Červený Dvůr na jižním okraji Hradce Králové. "Naštěstí ani u jednoho vlaku nedošlo k vykolejení, oba úsekem pravděpodobně bez vzniklé škody projely. Nikdo z cestujících nebyl zraněn," řekla mluvčí policie Iva Kormošová. Nikoho také nezranily kameny, které po nárazu vlaku odlétávaly od kolejiště.

Kamení na kolejích u zahrádkářské kolonie Červený Dvůr bylo i letos 20. ledna. Do kamení tehdy stokilometrovou rychlostí najel osobní vlak s asi 50 cestujícími. Strojvůdce vlak po nárazu zastavil. Provoz na trati byl asi tři hodiny přerušen. Lidem ve vlaku se nic nestalo, škodu na vlaku policie vyčíslila na 50.000 korun. Policie pachatele podle mluvčí nezjistila a případ na konci února odložila.

Případní svědci se mají policii ozvat na linku 158. Policii zajímají zejména poznatky k podezřelým osobám, které se v pondělí odpoledne pohybovaly kolem kolejiště.

Loni v květnu zastavily kameny na trati vlaky u pražských Čakovic, policie zadržela tři děti, které předměty na trať zřejmě položily. Také loni v únoru najely vlaky do kamení, a to na trati u Kunovic na Uherskohradišťsku a rovněž poblíž Chodova na Sokolovsku. Kameny na kolejích zastavily i v prosinci 2022 dvakrát dopravu na trati z Mostu na Moldavu v Krušných horách, policii se pachatele zjistit nepodařilo a případy odložila.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky ČR, kriminalita, železnice, Hradecko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na koleje u Hradce Králové někdo opět dal kamení. Policie hledá svědky  |  Krimi  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.