Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Agresivní cyklista napadl pěstmi a kopanci dvě ženy venčící psy. Skončil na záchytce

Opilý šestačtyřicetiletý muž měl v polovině srpna na Slezském Předměstí napadnout dvě ženy, které šly se psy po chodníku. Podle policie jel na kole, křičel na ně, ať se uhnou a urážel je. Když k nim přijel, tak matku s dcerou napadl. Dal jim pěstí do obličeje a starší ženu povalil do keře, kde do ní kopal. V tomto týdnu mu bylo sděleno podezření ze spáchání výtržnictví, hrozí mu až tři roky odnětí svobody.

„Křičel na ně, ať se uhnou a nadával jim. Když k nim přijel, tak obě dvě ženy, dceru s matkou, napadl. Udeřil je pěstí do obličeje, s kolem v ruce se po nich oháněl a starší ženu povalil do keře, kde do ní několikrát kopl. Dalšímu napadání zabránil náhodný kolemjdoucí,“ popsala mluvčí policie Iva Kormošová.

Agresor poté nasedl na kolo a odjel. Starší žena, která musela vyhledat lékařské ošetření, ho ale poznala. Jednalo se o souseda. Netvralo dlouho a před jeho dveřmi stáli strážníci. „Jelikož muž s policisty nespolupracoval, choval se agresivně a nadýchal téměř 1,9 promile alkoholu, zajistili ho a převezli na záchytnou protialkoholní stanici,“ dodala Kormošová.

Muž se k činu nedoznal. Ačkoliv byl ten den pod vlivem alkoholu, neměl prý žádné výpadky paměti a cestu, při které se nic zvláštního nestalo, si dobře pamatuje.

„Muži za trestný čin výtržnictví, kterého se dopustil už v minulosti, hrozí trest odnětí svobody až na tři roky,“ uzavřela mluvčí.

Autoři

Štítky Policie ČR, výtržnictví, napadení, cyklista, alkohol, Slezské Předměstí

Agresivní cyklista napadl pěstmi a kopanci dvě ženy venčící psy. Skončil na záchytce  |  Krimi  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.