Počasí dnes23 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Podvodníci zneužívají aplikace George a klienty České spotřitelny

V pozoru by měli být klienti České spořitelny. V současné době dochází ke slučování mobilních aplikací George a George klíč, toho využívají podvodníci. 54 letá žena z Rychnovska teď přišla o půl milionu.

Policisté opět varují před neznámými volajícími, kteří se vydávají za zaměstnance banky a snaží se pod různými záminkami dostat do bankovních účtů. Nyní podvodníci začali využívat situace, kdy dochází ke slučování mobilních aplikací George a George klíče u České spořitelny a s touto změnou, kdy zašlou sms zprávou odkaz, nabízejí pomoc.

Sloučení aplikací probíhá jen v mobilním Georgi, proto nepodlehněte neznámým volajícím a v žádném případě do zaslaného odkazu nevyplňujte své přihlašovací údaje do bankovnictví. Sama Česká spořitelna na možné podvodné jednání upozorňuje. Pokud si nebudete jisti, že změnu zvládnete sami, raději navštivte kamennou pobočku.

První oznámení o podezření z podvodu, které se týká změny v aplikaci George, policisté z Královéhradeckého kraji zaevidovali v Rychnově nad Kněžnou. Poškozenou je 54letá žena a tím, že vyplnila přihlašovací údaje do odkazu, přišla o více než půl milionu korun.

"Policisté případ kvalifikovali jako trestný čin podvod, neoprávněný přístup k počítačovému systému a nosiči informací a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, za což hrozí trest odnětí svobody na tři roky až osm let," uvedla v tiskové zprávě policejní mluvčí Iva Kormošová.

Hodnocení článku je 88 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Hanka Poskočilová

Štítky George, podvod, policie, peníze, ČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Romana Chmelinová

Ta spořitelna už mě vytáčí doběla. Od té doby, co změnila internetové bankovnictví na toho pos.... George. Složité použití a teď nás tlačí zvyšováním poplatků za jakoukoliv SMS do mobilní aplikace?? Nejsem zas tak neschopná ji používat, ale na co všechno máte mít v mobilu aplikace už je na jednoho moc. Teď už skutečně změním banku. Na pobočku raději ani nechodit. Od února za jakoukoliv změnu chtějí 125,-, tak si prostě vytahují prachy z lidí, když jim už ČNB nebude úročit vklady. Je to smutné, kam všechno v tomto státě spěje....

Čtvrtek, 16. listopadu 2023, 17:31Odpovědět

Josef Stehlík

To už není možné.Mluví se o tom stále dokola a najdou se lidé,kteří své přihlašovací údaje sdělí komukoliv.

Úterý, 14. listopadu 2023, 17:14Odpovědět

Podvodníci zneužívají aplikace George a klienty České spotřitelny  |  Krimi  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.