Počasí dnes23 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Vypěstovali padesát kilo marihuany, než si pro ně přišla zásahovka

Prodejem marihuany si čtyřčlenný gang vydělal miliony. Na Pardubicku a Hradecku v několika objektech vyrobil přes padesát kilo drogy. Nedávno si pro něj přišla policejní zásahovka.

Gang výrobců a dealerů drog tvořili čtyři muži ve věku 32, 34, 34 a 36 let. "Krajší kriminalisté je obvinili ze spáchání zvlášť závažného zločinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy," uvedla v tiskové zprávě policejní mluvčí Iva Kormošová.

Tři muže, z nichž dva skončili ve vazbě, zatkli s pomocí zásahové jednotky v první polovině června s necelým kilogramem sušiny. Nejstaršího s cizí státní příslušností dopadli v minulém týdnu. K jeho bezproblémovému zadržení přispěla výborná spolupráce jeho českého zaměstnavatele Škoda Auto - závod Kvasiny, u kterého pracoval 17let. I na tohoto muže soudce uvalil vazbu.

Sedm let trval jejich výnosný business. Muži vyrobili minimálně 50 kg marihuany. Češi opatřili na Hradecku a Pardubicku vhodné objekty pro výrobu marihuany, kde nainstalovali pěstební stany, v kterých použili moderní sofistikované technologie s využitím botanických a technických prostředků, soustavy výbojek, ventilační potrubí, vzduchotechniku, filtry a zavlažování. Skrytým způsobem pěstovali vysoce prošlechtěný kultivar rostliny konopí s vysokým obsahem kanabinoidních látek, který sušili a připravovali k distribuci.

Cizinec se na chodu skupiny podílel tak, že řídil, určoval objem výroby a udával čas a místo předání finálního produktu. Po půl až jednom kilogramu si sušinu předávali v různých intervalech a na různých místech u státních hranic s Polskou republikou. "Aby eliminovali své odhalení, měnili místa jednotlivých předávek a vybírali si odlehlá a neobydlená místa, kam se převážně po odstavení auta dopravovali pěšky buď v časných ranních hodinách nebo naopak pozdních večerních," uvedla Kormošová.

Policisté při domovní prohlídce zajistili kromě rostlin různého vzrůstu a vybavení k jejich pěstování i 14 kg sušiny, 0,5 kg hašiše v cihličkách, 2,5 miliónu korun v hotovosti a investiční zlato a stříbro v hodnotě 0,5 mil. korun. Dále zajistili dvě osobní auta - Porsche a Audi S5 a dvě nemovitosti. Je předpoklad, že prodejem drog si mohli obvinění muži vydělat několik miliónů korun. Dle znaleckého posudku do výrobní technologie investovali více než milion.

Hodnocení článku je 54 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto PČR

Štítky marihuana, ŠKODA AUTO a.s., Kvasiny, Porsche, Polsko, Královéhradecký kraj, Pardubický kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Martin Hofmann

Poctivě pracovali v zemědělství a ještě je za to zavřou. Ostatní se válí doma a pobírají veškeré možné dávky a příspěvky na úkor státu...

Čtvrtek, 27. července 2023, 08:38Odpovědět

Vypěstovali padesát kilo marihuany, než si pro ně přišla zásahovka  |  Krimi  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.