Počasí dnes9 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Honička jako z amerického filmu! Policisté s vrtulníkem pronásledovali řidiče, ten před zatčením zahodil zvláštní sáček

Řidič ujížděl policistům přes dva kraje, poté zastavil v poli a dal se na útěk. Strážci zákona si na něj ale posvítili z vrtulníku a pak ho dopadli. Před zatčením stihl odhodit sáček s bílou látkou. Muž byl celostátně hledaný, jelikož nenastoupil do vězení. Krom toho je podezírán z několika trestních činů.

Nebezpečné pronásledování ujíždějícího vozidla zažili 11. října ve večerních hodinách policisté z Královéhradeckého a Středočeského kraje. Stalo se tak poté, co devětatřicetiletý muž svou rychlou jízdou zaujal dálniční policisty poblíž Hradce Králové. Strážníci vydali několik výzev k zastavení, řidič však ani jednu neuposlechl, a tak se za ním vydali.

Ke spolupráci byly vyzvány všechny nymburské hlídky a policejní vrtulník. Ten monitoroval pronásledované vozidlo z výšky. „Krátce před devátou večer sjel řidič s vozidlem do pole s vojtěškou, kde vozidlo odstavil a dal se na útěk. Za pomocí vrtulníku však policisté podezřelého muže spatřili a označili světelným kuželem. Následně byl strážníky z obvodního oddělení Městec Králové zadržen," popsala závěr honičky policejní mluvčí Petra Potočná.

Pilot vrtulníku si povšiml, že těsně před zadržením muž něco odhodil. Místo proto označil souřadnicemi a předal informace pozemním hlídkám, které místo prohledali. „Nalezli zde sáček s bílou krystalickou látkou, která bude podrobena expertíze. Dále bylo ve vozidle spatřeno větší množství krabic s nezjištěným obsahem a v současné chvíli nymburští kriminalisté čekají na povolení k prohlídce tohoto vozidla," objasnila mluvčí.

Při následné lustraci policisté zjistili, že zadržený nemá řidičský průkaz a je po něm vyhlášeno celostátní pátrání, protože nenastoupil do vězení. Muži provedli také orientační test na návykové látky, který vyšel pozitivní na látku Amfetamin/Metamfetamin.

Muž byl převezen do vazební věznice, je podezřelý z maření výkonu úředního rozhodnutí a ohrožení pod vlivem návykové látky. Policisté však nevylučují, že bude jeho trestní stíhání rozšířeno ještě o další trestné činy.

Foto Policie ČR

Štítky Policie ČR, honička, pronásledování, drogy, Středočeský kraj, Královéhradecký kraj, Hradec Králové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Honička jako z amerického filmu! Policisté s vrtulníkem pronásledovali řidiče, ten před zatčením zahodil zvláštní sáček  |  Krimi  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.