Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Vyhrožovali lidem, že zabijí jejich rodiny, teď oběma agresorům hrozí až osm let vězení

Policie v tomto týdnu zatkla dva muže, po kterých bylo vyhlášené celostátní pátrání. Oba vyhrožovali a napadli své známé, kteří jim dlužili peníze. Agresorům hrozí až osm let za mřížemi. Na soud si počkají ve vazbě.

Policisté v týdnu zadrželi dva muže, po kterých bylo vyhlášené celostátní pátrání. Ti společně v sobotu odpoledne napadli dva své známé před restaurací v Nechanicích. Napadení jim vraceli peníze, vrácená částka se však obviněným mužům nelíbila a chtěli po nich další peníze. Vyhrožovali jim, že zabijí je i jejich rodiny a několikrát je udeřili pěstí do obličeje.

Mladšího z mužů se strážníkům podařilo zadržet v pondělí dopoledne na Bydžovsku v místě jeho bydliště. Starší muž se ukrýval v Novém Bydžově až do úterního rána. V pátrání byl kvůli předchozí trestné činnosti označen jako nebezpečný pachatel. Policisté se obávali, že je ozbrojen, při zatýkání mu proto hrozili střelnou zbraní.

Třicetiletého muže obvnili policisté pouze z vydírání. Třiatřicetiletý recidivista je kromě vydírání obviněn také z nebezpečného vyhrožování a zpronevěry. Těch se měl dopustit v minulém měsíci, kdy převzal 1,1 milionu korun od ženy, které měl na základě smlouvy o dílo zrekonstruovat dům.

„Práce měl ukončit 1.10.2018, což však nedodržel a z celkové částky minimálně 600 tisíc použil pro vlastní potřebu. Když žena po něm chtěla práci nebo peníze zpět, začal ji slovně urážet a vyhrožovat usmrcením jejím i celé její rodiny,” popsala jednání staršího z obžalovaných mluvčí policie Iva Kormošová. Oběma mužům hrozí až osmileté vězení. Na soud budou čekat ve vazební věznici.

Foto pixabay.com | Zdroj Policie ČR

Štítky Policie ČR, vyhrožování, nebezpečí, soud, peníze, rodina, Nechanice, Nový Bydžov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vyhrožovali lidem, že zabijí jejich rodiny, teď oběma agresorům hrozí až osm let vězení  |  Krimi  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.