Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Dvacetiletý recidivista kradl v drogeriích. Soudce ho dnes poslal na rok za mříže

Ve středu 29. srpna pár minut po deváté hodině přijal operační důstojník na lince 158 oznámení o útěku zloděje, který byl přistižen při krádeži v jedné prodejně na Rašínově třídě v Hradci Králové. Muž prošel přes pokladu s osmi deodoranty, pracovník ostrahy ho ale odhalil a zloděj vzal nohy na ramena. Později se ukázalo, že toho má na svědomí více. Dnes ráno ho soudce poslal na jeden rok do vězení.

„Přivolaní policisté ho po deseti minutách od oznámení dopadli za první světelnou křižovatkou od Pardubic. Muž uběhl asi 1,2 km. Policisté ho zadrželi a převezli na služebnu, kde zjistili, že se jedná o dvacetiletého recidivistu, který si v loňském roce odpykal za krádež 100 dní trest odnětí svobody,“ popsala mluvčí policistů Iva Kormošová.

Během vyšetřování mu policisté prokázali dalších sedm skutků, které stihl spáchat za posledních dvanáct dní. Zaměřoval se na drogerii, kterou si bez placení odnesl ze čtyř obchodů a na jízdní kola, která zmizela v Hradci třem majitelům. 

„Mladík, který nikde nepracuje, není veden na úřadu práce a nepobírá žádné dávky, se k trestné činnosti doznal a uvedl, že peníze získané z odcizených věcí utratil pro vlastní potřebu,“ dodala Kormošová.

Policisté mu ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z trestného činu krádež, za což mu hrozili až tři roky vězení. Dnes ráno mladík putoval k soudu, odkud ho soudce poslal na jeden rok do vězení.

Autoři | Zdroj Policie ČR

Štítky Policie ČR, krádež, zloděj, vyšetřování, věznice, Hradec Králové, Pardubice, Úřad práce České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dvacetiletý recidivista kradl v drogeriích. Soudce ho dnes poslal na rok za mříže  |  Krimi  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.