Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Šíření koronaviru v domově seniorů v Černožicích se podařilo zastavit. Nikdo další nemocný není

Ani druhé kolo testů na koronavirus v krajském Domově důchodců v Černožicích na Královéhradecku šíření nákazy v zařízení neprokázalo. Plošné testování 73 zaměstnanců domova seniorů a stovky klientů krajského zařízení se uskutečnilo ve čtvrtek. Před týdnem vyšel pozitivní test jedné zaměstnankyni domova seniorů. První kolo testování se uskutečnilo v pondělí 27. července, tehdy se týkalo 83 zaměstnanců a stovky klientů.

"Druhá vlna testování v domově důchodců v Černožicích neprokázala další šíření koronaviru. Testy 100 klientů a 73 zaměstnanců jsou negativní na COVID-19," uvedl hejtman Jiří Štěpán (ČSSD).

Nemoc byla u zaměstnankyně, která se vrátila z Ukrajiny, prokázána v pátek 24. července večer. Šlo o první potvrzený případ covidu-19 v krajských domovech pro seniory. U ošetřovatelky bylo onemocnění zjištěno náhodou. Žádné příznaky nepociťovala, nechala se testovat kvůli tomu, že nákaza se objevila u jejího manžela.

Přestože v Královéhradeckém v posledních dnech počty potvrzených nákaz koronavirem rostou, region nadále patří v ČR k těm s nejnižším výskytem nákazy. V Královéhradeckém kraji bylo dosud zjištěno 55,11 případu nákazy v přepočtu na 100.000 obyvatel. Lépe na tom byl dnes v ČR už jen Jihočeský kraj, kde měli 51,39 případu na 100.000 obyvatel, vyplynulo z dnešních údajů ministerstva zdravotnictví.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, správa, koronavirus, sociální, Černožice, Královéhradecký, kraj, test, výsledek, klient, pracovník, COVID-19, domov, infekční onemocnění, Královéhradecký kraj, Jiří Štěpán, ČSSD, Česko, Ukrajina, Ministerstvo zdravotnictví České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Šíření koronaviru v domově seniorů v Černožicích se podařilo zastavit. Nikdo další nemocný není  |  Koronavirus  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.