Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Domov důchodců v Černožicích je uzavřen a v karanténě, jedna z ošetřovatelek má koronavirus

Domov důchodců v Černožicích na Královéhradecku je uzavřen kvůli možné nákaze koronavirem. U jedné z ošetřovatelek bylo prokázána nemoc covid-19. V pondělí se klienti i personál budou testovat. 

"Včera jsme nezaznamenali, že by někdo mě typické případy onemocnění. Hlídáme to a monitorujeme hlavně klienty, kdyby se cokoliv objevilo," řekl ředitel domova Martin Scháněl.

U ošetřovatelky bylo onemocnění zjištěno náhodou. Žádné příznaky nepociťovala, nechala se testovat kvůli tomu, že nákaza se objevila u jejího manžela.

Zítra by se měly odebírat vzorky u 102 klientů a zhruba 60 zaměstnanců. Zařízení je v karanténě stejně jako část pracovníků, někteří další s ošetřovatelkou do kontaktu nepřišli.

Nemoc byla u zaměstnankyně prokázána v pátek. Domov se snažil, aby se testy provedly dříve, ale ani v Královéhradeckém ani v Pardubickém kraji je nikdo nebyl schopen o víkendu zajistit.

"Zaměstnanci používají ochranné pomůcky pro minimalizaci možného přenosu. Zařízení má v tuto chvíli dostatek ochranných prostředků," uvedl hejtman Královéhradeckého kraje Jiří Štěpán (ČSSD).

Podle krajské hygienické stanice bylo od počátku epidemie v Královéhradeckém kraji zjištěno 254 lidí s prokázaným onemocněním covid-19. Z nich se 219 vyléčilo, čtyři lidé v souvislosti s koronavirem zemřeli. Aktuálně je v regionu 31 nemocných.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, koronavirus, sociální, senioři, Královéhradecko, COVID-19, Černožice, nemoc, Královéhradecký kraj, Jiří Štěpán, ČSSD, Krajská hygienická stanice, Pardubický kraj, domov pro seniory

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Domov důchodců v Černožicích je uzavřen a v karanténě, jedna z ošetřovatelek má koronavirus  |  Koronavirus  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.