Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Odběrové místo na COVID-19 v Trutnově zastaví až do odvolání provoz

Od zítřka až do odvolání, už se v odběrovém místě areálu trutnovské nemocnice, nebudou dělat testy na koronavirus. Chybí materiál pro zpracování vzorků v laboratoři. Ta teď přednostně zpracovává požadavky na vyšetření pacientů krajských nemocnic.

Poptávka po vyšetření vzorků na koronavir je tak velká, že trutnovská mikrobiologická laboratoř překročila hranici svých možností. Laboratoř od začátku provozu uváděla, že může vyšetřit přibližně 50 vzorků denně. V posledních dnech, ale eviduje téměř dvojnásobné množství vyšetřených vzorků. Přestože má laboratoř v provozu už dva potřebné přístroje, ani pro jeden se v posledních týdnech nepodařilo sehnat testovací sady pro vyšetření.

„Jedná se o krátkodobě přerušení, které je způsobeno dočasným schodkem zdravotního materiálu nutného pro analýzu odebraných vzorků. Intenzivně pracujeme na zajištění potřebného, aby naše laboratoř mohla opět přejít do plného provozu,“ řekl náměstek hejtmana pro zdravotnictví Aleš Cabicar.

Trutnovská laboratoř aktuálně zpracovává také vzorky odebrané v náchodském odběrovém stanu, vzorky z rychnovského testovacího místa putují do laboratoře ve Fakultní nemocnice Hradec Králové.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto fnhk.cz

Štítky koronavir, Trutnovská nemocnice, odběrové místo, testy, COVID-19, laboratoř, Trutnov, Aleš Cabicar, Fakultní nemocnice Hradec Králové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Odběrové místo na COVID-19 v Trutnově zastaví až do odvolání provoz  |  Koronavirus  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.