Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Chata Martinovka v Krkonoších zeje po vládních nařízeních prázdnotou. Jindy by už byla plná

I přesto, že je počasí na horách v těchto dnech ideální, stále mrzne a je slunečno, krkonošské hotely a penziony zejí prázdnotou. Turisté do nich nemohou, kvůli nařízení vlády v souvislosti se šířením koronaviru.

Například na horské boudě Martinovka, která leží v nadmořské výšce 1288 metrů, by bylo touto dobou za normálních okolností rušno. Lyžařská sezóna ale skončila, i přes skvělé zimní podmínky, předčasně. A to z důvodů vládních nařízení v souvislosti s koronavirem. Uzavřela se venkovní sportoviště a pak to šlo ráz na ráz. Zavřít musely i hotely, penziony, restaurace, infocentra a další horské atrakce. Chata Martinovka,  která patří v Krkonoších mezi ty nejvýše položené, tak nebyla výjimkou. Všech 40 lůžek, je prázdných.

Pokud se v květnu neotevře hrozí, že to nájemcům zkomplikuje přípravu na příští zimu a vzniknou dluhy. Denně totiž přichází o více jak 10 tisíc korun.

Pro boudaře v Krkonoších tak bude klíčové to, jak dlouho bude platit omezení a také to, jestli bude stát kompenzovat alespoň částečně ušlý zisk.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto hkregion.cz

Štítky chata Martinovka, vládní nařízení, koronavir, Krkonoše, prázdno, nařízení vlády

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Chata Martinovka v Krkonoších zeje po vládních nařízeních prázdnotou. Jindy by už byla plná  |  Koronavirus  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.