Počasí dnes20 °C, zítra19 °C
Pátek 10. května 2024  |  Svátek má Blažena
Bez reklam

Královéhradeckému kraji dodá 80 tisíc litrů dezinfekce firma Čepro

Královéhradeckému kraji dodá 80 tisíc litrů dezinfekce Anti-COVID společnost Čepro. Přípravek z první dodávky 18.000 litrů začal dnes kraj rozdělovat mezi obce s rozšířenou působností, školy, nemocnice i zařízení poskytující sociální služby. Další část této dodávky dezinfekce kraj očekává v pátek 27. března.

"Za jeden litr dezinfekce kraj zaplatí 47 korun včetně DPH. Objem 80.000 litrů společnost Čepro dodá v 16.000 pětilitrových kanystrech," uvedl mluvčí kraje Dan Lechmann.

Královéhradecký kraj dnes mezi 13 dopravců linkových autobusů rozdělil 1000 ústenek, 2500 respirátorů a dalších 1000 litrů dezinfekce, to vše ze státní dodávky zajištěné ministerstvem dopravy a distribuované Asociací krajů ČR ve spolupráci s neziskovou společností Bezpečně na silnicích.

Z jiné státní pomoci kraj již také přerozdělil 58.000 respirátorů a 164.000 ústenek, vedle toho zajistil z vlastních zdrojů 140.000 ústenek pro své nemocnice a také obce s rozšířenou působností i praktické a zubní lékaře.

Hradecký kraj jedná se společností Medilab z Českého Meziříčí o další dodávce 150.000 ústenek. "Nákup bychom mohli uskutečnit v příštím týdnu," uvedl dnes hejtman Jiří Štěpán (ČSSD).

Podle něj kraj stále jedná o nákupu 200.000 respirátorů z Číny. Před časem se stejný objem pokoušel zajistit z USA, ale kvůli zákazu vývozu se tento obchod neuskutečnil.

Počet potvrzených případů onemocněním COVID-19 v Královéhradeckém kraji dnes ráno stoupl oproti středě o tři na 34. Nové případy jsou z okresů Hradec Králové, Rychnov nad Kněžnou a Trutnov.

Autoři | Foto Pražská Drbna

Štítky ČR, koronavirus, správa, chemie, Čepro, Královéhradecký, Královéhradecký kraj, dezinfekce, respirátor, Ministerstvo dopravy České republiky, Asociace krajů České republiky, Jiří Štěpán, ČSSD, USA, Čína

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Královéhradeckému kraji dodá 80 tisíc litrů dezinfekce firma Čepro  |  Koronavirus  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.