Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Ve Fakultní nemocnici Hradec Králové zemřel senior s koronavirem. Pozitivní na COVID-19, jsou v kraji i dvě pracovnice nemocnic

, aktualizováno 26. března 2020, 18:44

Ve Fakultní nemocnici v Hradec Králové zemřel osmdesátiletý pacient s vážným onemocněním. Před několika dny byl pozitivně testován na COVID-19. Jedná se o sedmou oběť koronaviru v Česku.

Ve Fakultní nemocnici Hradec Králové zemřel osmdesátiletý pacient s velmi vážným onemocněním. Před několika dny k tomu byl pozitivně testován na COVID-19. Přesný čas úmrtí pacienta nemocnice neuvedla.

"K zemřelému nebudeme nic bližšího sdělovat. Zaměstnankyně FN Hradec Králové je v domácí izolaci, onemocnění má u ní lehký průběh. Na oddělení pokračuje epidemiologické šetření, které má prokázat, jak se tam nemoc objevila," řekl mluvčí nemocnice Jakub Sochor.

Ve FN Hradec Králové je na infekční klinice v izolaci pět pacientů s potvrzeným onemocněním COVID-19. Jedna ze zaměstnankyň FN je s potvrzeným onemocněním koronavirem v domácí karanténě, pracuje na oddělení, kde se nákaza u několika pacientů objevila, řekli zástupci nemocnice.

Z dřívějšího vyjádření FN vyplynulo, že epidemiologické šetření se týká oddělení hematologické kliniky, ze kterého zhruba 30 zdravotníků a pracovníků šlo do karantény.

Fakultní nemocnice v pondělí v souvislosti s případy na hematologii rozhodla o zřízení několika desítek zvláštních lůžek pro pacienty s podezřením na COVID-19. Na těchto takzvaných observačních lůžkách pacienti budou, než se onemocnění potvrdí či vyloučí. Pak budou přeloženi buď na infekční kliniku, nebo na odpovídající klinické pracoviště. Infekční klinika disponuje až 100 lůžky.

V nemocnicích v Královéhradeckého kraje jsou pozitivní na COVID-19 i dvě pracovnice

Po Fakultní nemocnici v Hradci Králové, ve které onemocněla koronavirem jedna ze zaměstnankyň, je nakažená i sanitářka v krajské Oblastní nemocnici v Náchodě. Chod nemocnic karantény ani onemocnění pracovnic nijak neomezily. Nákazou do současné doby v kraji neonemocněl žádný policista ani hasič.

Sanitářka z náchodské nemocnice, se nakazila od rodinného příslušníka. "V souvislosti s tímto případem, který byl zjištěn dnes, je na COVID-19 nyní testováno několik spolupracovníků sanitářky. Nemocnice činí příslušná opatření," řekla mluvčí Zdravotnického holdingu Královéhradeckého kraje Lucie Chytilová.

Nakažených koronavirem přibylo, mrtvých už je devět

Počet nakažených koronavirem, dnes v Královéhradeckém kraji stoupl na 40. Nové případy jsou z okresů Hradec Králové, Jičín a Náchod. Nakažení jsou tak ve všech pěti okresech kraje.  Nejvíc lidí s onemocněním COVID-19, je na Hradecku (20), na Náchodsku (12), na Trutnovsku (4), na Jičínsku (2), na Rychnovsku (2).

K 18. hodině, stoupl v České republice počet případů nákazy koronavirem na 1925, zemřelo devět lidí. Vyléčených zůstává deset. Vyplývá to z údajů webu ministerstva zdravotnictví.  

Ohodnoť článek

Autoři | Foto FNHK.CZ

Štítky koronavirus, senior, nakažený, Fakultní nemocnice Hradec Králové, nemocnice Náchod, sanitářka, COVID-19, nemocnice, nemoc, Česko, Hradec Králové, Královéhradecký kraj, Jakub Sochor, Náchod, Ministerstvo zdravotnictví České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ve Fakultní nemocnici Hradec Králové zemřel senior s koronavirem. Pozitivní na COVID-19, jsou v kraji i dvě pracovnice nemocnic  |  Koronavirus  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.