Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Epidemie covidu v hradeckém kraji zrychluje. Za týden přibylo nákaz o 74 procent

V Královéhradeckém kraji přibylo za poslední týden 402 zjištěných případů nákazy covid-19. Proti předchozímu týdnu s 231 případy to představovalo nárůst o 74 procent. V posledních dvou týdnech také v kraji přibylo hospitalizovaných s covidem. Epidemie zrychluje již několik týdnů v celé ČR.

Od začátku pandemie v březnu 2020 se v kraji nakazilo 212.189 lidí, což představuje zhruba 39 procent obyvatel regionu. Z nemoci se vyléčilo 209 635 lidí a 2178 jich zemřelo, uvedlo ministerstvo.

Do poloviny června se týdenní počet nových případů covidu-19 v Královéhradeckém kraji pohyboval kolem 80. V dalších týdnech začal růst. Zatím nejvyšší denní přírůstek byl v poslední době v pátek 8. července, kdy zdravotníci a laboratoře zjistili 109 případů. Dosavadní denní rekord nových případů v kraji je z letošního 1. února, kdy bylo zjištěno 3085 případů nákazy.

V nemocnicích v kraji bylo dnes ráno 25 pacientů s covidem-19, šest z nich vyžadovalo intenzivní péči. Před týdnem bylo hospitalizovaných také 25, ale před dvěma týdny jich bylo jen sedm. "Nemocnice zatím neevidují zvýšení zátěže z důvodu nákazy covid-19," řekl mluvčí hejtmanství Dan Lechmann.

V krajských sociálních zařízeních podle něj aktuálně žádný výskyt nákazy covid-19 není. "Zřízení prozatím ani žádná nová opatření v souvislosti s epidemií nezavádějí. Na základě zkušeností z minulých měsíců ale situaci bedlivě sledují a v případě potřeby budou rychle reagovat," uvedl Lechmann.

Incidence, tedy počet nakažených na 100 tisíc obyvatel za posledních sedm dní, stoupla v kraji v mezitýdenním srovnání zhruba dvojnásobně na dnešních 73 případů. V celé ČR na 100 tisíc obyvatel připadá za poslední týden 78 nakažených, což je nejvyšší incidence od začátku května.

Nejvíce se nákaza podle ministerstva v Královéhradeckém kraji šíří v okrese Hradec Králové, kde za posledních sedm dní přibylo na 100 tisíc obyvatel 95 nakažených. V ostatních okresech je v porovnání s republikovým číslem šíření epidemie podprůměrné. Na Trutnovsku, Rychnovsku, Jičínsku a Náchodsku bylo za posledních sedm dní zjištěno 72, 67, 60 a 55 nakažených na 100 tisíc obyvatel.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto

Štítky ČR, koronavirus, nemocnice, Královéhradecký, COVID-19, Královéhradecký kraj, infekční onemocnění, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Epidemie covidu v hradeckém kraji zrychluje. Za týden přibylo nákaz o 74 procent  |  Koronavirus  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.