Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

V Královéhradeckém kraji bude začátkem září jezdit mobilní očkovací tým

V Královéhradeckém kraji bude v rámci podpory očkování proti covidu-19 jezdit od 3. do 7. září mobilní očkovací tým. Postupně bude mít jednodenní zastávku na pěti místech v okrajových regionech kraje, a to ve Vamberku, Žacléři, Nové Pace, Hostinném a v Kopidlně. Zájemci se k očkování nebudou muset registrovat.

Mobilní očkovací tým zajistí nezisková organizace Podané ruce, provoz bude hrazený z úhrad zdravotních pojišťoven. Pokud přijede očkovací kamion, bude moci jeho tým podat vakcínu až 1200 lidem za den. V případě menšího vozidla to bude až 400 lidí. Projekt očkovacího kamionu odstartoval v červnu v Pardubicích, následně kamion působil na Vysočině a na jižní Moravě. Na projektu očkovacího kamionu kraj podle hejtmana spolupracuje se starosty měst.

Královéhradecký kraj si v očkování podle Červíčka v porovnání s ostatními kraji stojí velmi dobře. "V populaci 16 plus máme první dávkou naočkováno alespoň 65 procent lidí, což je páté místo v ČR. Podle počtu podání v přepočtu na 100 obyvatel jsme druzí v republice," řekl hejtman Martin Červíček (ODS).

Nyní podle něj na očkování po registraci čeká zhruba 2500 lidí. "V následujících dnech bychom je měli naočkovat," řekl. K očkování bez registrace zatím podle něj přišlo asi 3500 lidí. V regionu se proti koronaviru nadále očkuje na 11 místech.

Současný vývoj epidemie označil hejtman za stabilizovaný, za poslední týden v kraji bylo zjištěno 34 případů covidu. "Nemáme žádná lokální ohniska, žádné masivní šíření. Situaci v kraji do budoucna zatím nepovažujeme za rizikovou," řekl.

Přesto se kraj připravuje na případný nárůst nových případů, který by mohl souviset se zahájením školního roku. Pokud by se situace zhoršila, měly by mít nemocnice podle hejtmana připraveno zhruba 100 lůžek pro pacienty s covidem. Při vrcholu epidemie začátkem roku bylo v nemocnicích v kraji obsazeno pacienty s covidem přes 600 lůžek.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto x3 | Pixabay

Štítky ČR, koronavirus, správa, očkování, Královéhradecký, kraj, mobilní, tým, Královéhradecký kraj, COVID-19, Nová Paka, Vamberk, Žacléř, Kopidlno, Martin Červíček, Pardubice, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Josef Salava

napíchejte to babišovi,ten má stoho prachy a niči lidem zdraví,už je tolik problému po vacinách že to je na knihu.nkdo to už nechce tak skouši 3dávku co lidé vydrži v bunkách Grafen přibývá.

Čtvrtek, 2. září 2021, 12:45Odpovědět

V Královéhradeckém kraji bude začátkem září jezdit mobilní očkovací tým  |  Koronavirus  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.