Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Počet táborů v kraji je letos přes nejvyšší za poslední roky. Navzdory pandemii

Počet dětských táborů v Královéhradeckém kraji je letos přes epidemii koronaviru nejvyšší za poslední roky. Krajská hygienická stanice v Hradci Králové měla k polovině srpna v kraji nahlášeno 239 zotavovacích táborových akcí s celkovou účastí 17 713 dětí a 33 jiných podobných akcí s účastí 1 125 dětí. Hygienici to uvedli na webu. Loni v kraji do konce srpna bylo 232 táborů a v letech 2017 až 2019 se jejich počet pohyboval mezi 215 až 220.

V souvislosti s onemocněním COVID-19 hygienici do poloviny srpna řešili tři události. "Po oznámení laboratorně potvrzeného onemocnění u účastníků tábora byly bezprostředně zajištěny rizikové kontakty," uvedli. Na konci minulého týdne testy potvrdily na jednom táboře nákazu u 19 lidí. Šlo o tábor s účastníky z Libereckého kraje. "Zotavovací akce byla ukončena s následnou sanitací tábořiště ze strany provozovatele," uvedl zástupce ředitele Krajské hygienické stanice v Hradci Králové Pavel Hlaváč.

Hygienici zatím na táborech a zotavovacích akcích udělali 134 kontrol. "Byly zjištěny nedostatky po dvou případech v oblasti stravování, ubytování a ve zdravotní dokumentaci. V jednom případě ve zdravotním zabezpečení akce," uvedli hygienici. Za přestupky ve stravování a zdravotním zabezpečení uložili pokuty v celkové výši 1500 korun. Přestupky v ubytování a zdravotní dokumentaci vyřešili domluvou. Ministerstvem zdravotnictví nařízená covidová opatření provozovatelé táborů podle hygieniků dodržovali.

V první polovině července kraj zasáhly silné bouře, kvůli nimž museli hasiči evakuovat čtyři tábory. Šlo o tábory u Liberku na Rychnovsku, u Vernéřovic na Náchodsku a o dva tábory v okolí Nemojova na Trutnovsku. Na jednom z táborů u Nemojova se při bouři lehce zranily tři děti. Na ostatních táborech se dětem ani dospělým nic nestalo.

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto LUM3N | Pixabay

Štítky ČR, rekreace, zdraví, koronavirus, hygiena, děti, Královéhradecký, Krajská hygienická stanice, pandemie covidu-19, Hradec Králové, Královéhradecký kraj, Pavel Hlaváč, Nemojov, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Počet táborů v kraji je letos přes nejvyšší za poslední roky. Navzdory pandemii  |  Koronavirus  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.