Počasí dnes8 °C, zítra8 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

(NE)OBYČEJNÍ: Jsem mistr prů*erů, říká Vítek Martinec. V Hradci Králové pořádá talk show

„Nejdřív jsem chtěl být hokejistou, pak akčním hrdinou a hrát role jako Vin Diesel,“ říká mladý moderátor Vítek Martinec. Ten v Hradci Králové pořádá talk show, do kterých dostává nejlepší jména českého showbyznysu. Velice často je tak označován za toho, kdo vystřídá Krause za stolem vedle červeného gauče.

„Moje cesta k moderování šla dlouhou oklikou přes hraní, dabování a hokej,“ směje se Vítek Martinec. Jako malý kluk miloval Šípa, Donutila a Bolka Polívku. Pravděpodobně tam vznikl nápad na to, mít někdy vlastní talk show. „S kamarádem jsem se tak rozhodl, že si založíme vlastní. Tenkrát ještě v Divadle Jesličky, tady v Hradci Králové,“ dodává Vítek. 

První talk show byla spíš na zkoušku. „Byl v ní písničkách Michal Horák, herec Ondra Malý a blogerka Anička Stránská,“ vzpomíná moderátor. Tenkrát ještě bruslil na tenkém ledě. Jak sám tvrdí… Ta hranice mezi tím, kdy je to vtipné, a naopak trapné je strašně tenká. „Nebyla to prča. Měl jsem strašnou trému,“ vzpomíná Vítek.

První ročník byla pro Vítka velká zkouška. Každopádně uspěl a dokázal, že je to jeho parketa. „Po prvním roce jsme měli v téhle show Donutila, Koháka a Vetchého. A to bylo poprvé, co jsem zjistil, že mám docela dobrou schopnost dotáhnout sem tyhle velká jména,“ vzpomíná Vítek. 

„Zdravou trému mám vždycky. Ta je v pořádku.“

Donutil, Kohák, Vetchý, Uzel, Smoleňák, Mádl… 

„Dostat v jednu chvíli na pódium Koháka, Donutila i Vetchého… To je prostě hustý. Ani já tomu nechtěl věřit,“ vzpomíná na své první velká jména ve své show. Zhruba v 18 letech tak přišel na to, že má celkem zajímavý dar. A to ukecat lidi.

„Je to o vytrvalosti. Někdy je to i rok, co s těmi lidmi píšu a než to vyjde,“ přiznává Vítek. V dnešní době je velkou výhodou internet. Svým hostům tak pravidelně posílá ukázky svých show. „Super jsou hosté, kteří sem jedou po druhé. Ti už vědí, do čeho jdou,“ říká Vítek. Jde třeba o Mirka Donutila, Pavlu Tomicovou nebo Jirku Mádla. 

Trémou vedle takových jmen Vítek netrpí. Spíš mluví o takové té zdravé trémě a respektu. „To víš, že mám k těm lidem respekt a úctu. Je to ale úžasné s nimi sedět na jednom pódiu, pozorovat je v akci,“ říká Vítek. 

„Mám v plánu talk show dělat a pořádně se naučit řemeslo.“ 

„Jsem mistr světa prů*erů“

Vítek sám přiznává, že má v každé své show několik momentů, které nepřipravuje. V našem rozhovoru zmiňoval například Ivo Šmoldase. „Měl jsem na něj připravený takový špek, takovou vtipnou otázku,“ vzpomíná. Vítek si před rozhovorem zjistil, že pan Šmoldas kouří od třetí třídy. „V té chvíli jsem nad tím moc nepřemýšlel, a tak jsem se ho úplně vážně zeptal: Vy prý kouříte od svých tří let,“ směje se Vítek. 

A přesně tenhle humor mají podle Vítka lidi nejraději. Moc dobře totiž ví, že je to improvizace. „Tenkrát se začali smát úplně šíleně,“ vzpomíná. 

Jednou se Vítek pokusil vykolejit Miroslava Donutila. To je ale vysoká moderátorská soutěž. „Zeptal jsem se ho na jeho první sexuální zážitek,“ vzpomíná. Miroslava Donutila to ale z míry nevyvedlo, a nakonec to obrátil proti Vítkovi. „Co je to za otázku, proč se na to ptáš? Ty jsi ho ještě neměl?“ odpověděl.

@talkshow_vitka_martince

Příspěvek sdílený Vítek Martinec | moderátor (@vitek_martinec),

Je to improvizace, i tak je ale příprava důležitá 

„Ze začátku se mě stávalo, že jsem rozhovor podcenil. Pak jsem se ale dostal do situace, že host začal o něčem mluvit a já prostě nevěděl,“ říká Vítek. Dnes zastává pravidlo, že příprava je to nejdůležitější. 

„Čtu rozhovory – i staré. Koukám na rozhovory s tím hostem, kterého mám pozvaného,“ říká Vítek. Pokud má dotyčný vydanou i nějakou knížku, přečte jí. „Například od Donutila jsem přečetl jeho poslední knížku. A dokonce jsem nakoukal všechny jeho pořady, což byla větší dřina než ta knížka,“ směje se moderátor. 

Situaci přirovnává například k maturitní zkoušce nebo obhajování seminární práce na vysoké škole. „Nakonec z toho použije člověk tak maximálně 20 procent. Víc se toho do té show prostě nevejde,“ říká. 

Stejně jako každého z nás, zasáhl koronavirus i Vítka Martince. Čas strávený doma však využil produktivně. Častěji psal svůj „Komi(ní)kův blog“. K němu přistupuje netradičním způsobem. „Není důležité, abyste je četli popořadě. Klikněte na nadpis u kterého cítíte, že je ten správný,“ píše Vítek Martinec.
 

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto FB: Vítek Martinec

Štítky (NE)OBYČEJNÍ, Vítek Martinec, Hradec Králové, rozhovor, talk show, moderátor, zábava, video, foto, Miroslav Donutil, Vin Diesel, kniha, Bolek Polívka, Ivo Šmoldas, Pavla Tomicová, Instagram

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

(NE)OBYČEJNÍ: Jsem mistr prů*erů, říká Vítek Martinec. V Hradci Králové pořádá talk show  |  (Ne)obyčejní  |  Drbna  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.