Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Maluje energetické obrazy, v budoucnu by chtěla Petra Němečková napsat i knihu

Petra Volenec Němečková se narodila v Hradci Králové, kde také studovala. Její kroky vedly na Univerzitu Hradec Králové. Celým jejím životem ji provází umění. Tvoří energetické mandaly a obrazy La Petien, které dělají radost lidem na řadě míst i ve světě. Kromě toho je také firemní koučkou a lektorkou a nyní i (ne)obyčejnou.

Zálibu v malování měla Petra Němečková už od dětství. Bavilo ji ale také psaní. „Jen co jsem se naučila psát, psala jsem krátké povídky. Později jsem na vše, jak kdyby, zapomněla, až jednou vyndala moje maminka mé tvorby ze šuplíku,“ směje se.

Do svého vínku, dostala mimořádný dar. Pomáhat lidem skrze obrazy, které jim dávají energii. Přišlo to prý tak nějak samo v souvislosti s kresbou mandal, jež maluje už patnáct let. Zároveň to ale bylo i s poznáním chápání světa, díky kvantové fyzice. „Vždycky jsem věděla, že je tady něco víc. Už moje babička léčila lidi rukama. A mně se líbila myšlenka, že jsou obrazy osobní, vytvořené na míru dle zadání a přání. První zpětné vazby o tom, že se lidem přání do obrazu vložená naplnila, byla pro mě zázrakem, přiznávám. Dnes o jejich síle a moci nepochybuji,“ přiznává.

Výstava obrazů La Petien, která probíhá až do konce tohoto roku, nese název "Barevné zázraky."

Na Petřiných obrazech, které jsou až do konce prosince k vidění v hradecké Petrof Gallery, můžete spatřit nejčastěji kolibříka. „Jsou to ptáčci symbolizující lehkost, hojnost a radost. I když ono nejde asi úplně o konkrétní linie, ale o tu hru barev, které se na plátně odehrává,“ vysvětluje.

Co Petře dělá největší radost? Dobré jídlo i takzvané aha momenty a změny, které ve svých životech zažívají její klienti. „Největší radosti jsou ale běžné šťastné každodenní momenty, když mám čas si uvědomit, že jsem zdravá, že svítí sluníčko a mám kolem sebe milující lidi. Tvůrčí radostí je pro mě malování, předávání aha momentů a cestování,“ dodává Petra.

První obraz se dostal až do Singapouru

S obrazy, které maluje procestovala několik zemí. Byla ve Spojených státech Amerických, na Slovensku, ale nezanevřela ani na Českou republiku. Právě v České republice je převážná většina jejich obrazů, které už mají své majitele. Cestu si našly i do Švýcarska, Německa, ale její úplně první obraz byl prodán do Singapouru.

Inspiraci pro tvoření obrazů nachází Petra ve všech podnětech okolo sebe. „Když cestuji, vracím se bohatší o prožitky. Zapíše se do vás nová zkušenost, nová poznání, nové úhly pohledu, nové souvislosti. Vnímáte energii, myšlenky místních lidí, jejich nastavení. Když přestanete hodnotit, dívat se na věci zvenčí, najednou, jak kdyby splynete a začnete přijímat ze všeho. A to je pro mě inspirace. Ano, mám ráda hezká místa. Miluji Bali, kde najdete asi všechno. Vnímám, jak lidé žijí, jak se chovají, jak smýšlí, co je a není „normální“ pro ně. Mám ráda se procházet zapadlými uličkami, kam ne každý vkročí, ale i nejluxusnější butiky světa. A ráda čerpám z přírody,“ vypraví skromně.

Kromě malování, je Petra i firemní a osobní koučkou. Velmi ji ovlivnilo to, že je maminka psycholožkou. „A možná i nějaké buňky už tak byly programovány, již když jsem byla pod jejím srdcem. Již staří egypťané věděli, že odbornost a úspěch v jejich řemeslech a pokrok byl zaručen tím, že se pokolení po pokolení věnovalo stejnému. Mne ale velmi ovlivnilo i to, že jsem se narodila starším rodičům, což nebylo na dřívější dobu úplně běžné,“ říká.

Stejně tak se narodila Petry maminka i své mamince v pokročilém věku a ona prý i té svojí. „A tak se tak stalo, že když mamka chodila do práce, vychovávala mě paní, která se narodila v roce 1912. A já tak pro svůj život nabyla úplně jiných hodnot nežli moji vrstevníci. Potřebovala jsem se nějak vypořádat s tím, že si připadám jako „mimoň, který se měl narodit do úplně jiné doby,“ vysvětluje s úsměvem.

Kromě malířky je také lektorkou

Petra je také lektorkou kurzu Access Bars. „To je skvělá metoda, když se chcete zrelaxovat, vypnout, uvolnit stres a napětí a nechce se vám u toho mluvit. Navíc dokáže v životě člověka veliké změny a vede ho k přijímání a zodpovědnosti za svůj život.“

Vede i kurzy malování mandaly, která je více o sebepoznání nežli o technice. Povzbuzuje také kreativitu a přináší odreagování a mnohá uvědomění. 

Její práce ji baví natolik, že je to i její koníček. Na víc koníčků už ji nezbývá moc času. „Mám ráda výrazový tanec a moc ráda proměňuji svůj šatník,“ zmiňuje

Na svém životě má ráda to dobrodružství. „Když malinko změním úhel pohledu, jak se pak změní i vše ostatní. Jak nový a hezčí může každý den být anebo také ne. Jak moc naše nastavení ovlivňuje to, co žijeme. Ráda poznávám nové, ale ráda se vracím. Miluji každý nově objevený kousek puzzle mého života,“ říká se zvídavostí.

V budoucnu by chtěla dosáhnout spokojenosti. „I když mě ty nespojené momenty ženou stále kupředu. Chtěla bych napsat knížku, být „úspěšnou malířkou“ za života, pokud možno hned (směje se). Chtěla bych předávat co vím a inspirovat stále více lidí. Chtěla bych být maminkou. A ještě více cestovat a toto vše umět nějak skloubit,“ vyřkla Petra v závěru svá přání. 

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto archiv Petry Volenec Němečkové

Štítky neobyčejní, Petra Volenec, Němečková, Neobyčejní, malířka, lektorka, výstava, Hradec Králové, UHK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Maluje energetické obrazy, v budoucnu by chtěla Petra Němečková napsat i knihu  |  (Ne)obyčejní  |  Drbna  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.