Čtete text rubriky Blogy a komentáře. Jedná se názor autora, který se nemusí shodovat s postojem redakce.
V minulém díle blogu jsem vás posílala na piknik a přinesla vám tipy na to, co zabalit s sebou a tak se rovnou ptám, jestli se vám tipy líbily? Tentokrát piknikovat nebudete, (i když vlastně proč byste nemohli), vyhneme se ale sendvičům a recepty pojmeme jako více osvěžující, protože se to právě v těchto dusnech a vedrech hodí a stejně nikdo nemá chuť na těžká jídla a složité vyvařování. Saláty si doma zvládnete udělat levou zadní, zasytí, skvěle chutnají a můžete si je klidně vzít i do krabičky do práce.
Jahod je teď všude kolem nás spousta, můžete si je sami natrhat na speciálních polích, pokud máte čas a nerostou vám na zahrádce, nebo se dají koupit čerstvě nasbírané. A nemusíte je používat jen do sladkých jídel, i když takové tvarohové knedlíky s jahodami a nastrouhaným perníkem jsou mňam! My si dnes přidáme jahody do salátu s rukolou a čerstvým sýrem. Kdo jste tuhle kombinaci ještě nezkoušeli, vřele doporučujeme! Pokud je pro vás rukola moc hořká, vyměňte ji za polníček nebo jakoukoli směs salátů, je to o vaší chuti, super je i čerstvý špenát. A až si budete salát dávat, doplňte ho o skleničku sektu nebo šampaňského, v nejlepším případě suchého. Skvěle se doplňují!
Jahody si nakrájejte na čtvrtky, smíchejte s rukolou/saláty/špenátem, přidejte sýr a ořechy. V hrníčku si promíchejte zálivku z olivového oleje a balzamika, ideálně v poměru 4 lžíce oliv. oleje, lžíce balzamika a přidejte med. Zalijte salát a podávejte. S opečenou bagetou, steakem nebo jen tak.
Nedávno jsem vyrazila s partou kamarádek na výlet a po cestě padla řeč právě na koriandr, který do salátu níže dávám já. A jak jsem zjistila, svět se opravdu dělí na dva tábory. Nás, kteří koriandr milujeme a pak na ostatní, kteří ho úplně nenávidí a jeho chuť jim připomíná mýdlo. Proto rovnou píšu všem, kteří se řadíte do skupiny „koriandrnesnášejících“, vyměňte koriandr za čerstvou mátu a salát si udělejte tak jako tak.
Čočku uvařte dle návodu na balení, následně propláchněte studenou vodou ať ji máte rychle studenou. Rajčata nakrájejte na půlky, pokud jsou větší tak na čtvrtiny, červenou cibuli nadrobno, jarní cibulku na kolečka. Přidejte nakrájený sýr na kostičky, nasekané bylinky, čím víc tím líp, vůbec se toho nemusíte bát, oboje dodají salátu úplně geniální čerstvost, zalijte olivovým olejem, posolte a opepřete. Nechte v lednici zaležet, následně dochuťte a můžete servírovat. My jíme doma tenhle salát jen tak, když k němu ale uděláte třeba pečenou rybu, bude to určitě taky super!
Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.