Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Čtete text rubriky Blogy a komentáře. Jedná se názor autora, který se nemusí shodovat s postojem redakce.

KOMENTÁŘ: Budoucí fotbalové arény v Hradci a Pardubicích jsou stále na stejném startu. Kdo protne ale pásku první?

Není snad nikdo, kdo by alespoň jednou neslyšel o nekonečném příběhu s budoucím fotbalovým stadionem v Hradci Králové. Na legendární lízátka chodí diváci už od sedmdesátých let! Malšák tak pamatuje i několika tisícové návštěvy v době velké slávy hradecké kopané. To byl ještě tento fotbalový "stánek" moderním, takovým, jako jsou v dnešní době jen před pár lety vystavěné arény. Logicky tomu ale nyní už dlouhé roky není. Navíc to teď vypadá, že by neutrální fanoušci zpod Bílé věže mohli jezdit na ligový fotbal klidně i o hodně dříve do sousedních Pardubic!

Je to zřejmě nejdůležitější fakt především pro zaryté fanoušky Votroků, že nyní skutečně začíná reálně "hrozit", že by se jak prvoligového fotbalu, tak ale především ligového odpovídajícího stadionu, mohl dočkat jejich rival ze sousedních Pardubic. Ten, který se v momentální sezoně prezentuje skvělým fotbalovým počinem ve FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE a ten, který celou druholigovou tabulku bude minimálně až do prvních jarních kol zaslouženě ovládat z prvního místa.

V tomto týdnu totiž pardubické městské zastupitelstvo odhlasovalo pokračování projektu revitalizace místního Letního stadionu, stojící v centru města hned vedle toho zimního. Podle už dříve nového vypracovaného projektu bude nový stánek pochopitelně vyhovovat regulím české nejvyšší fotbalové soutěže. 

Zásadní otázka toho, kdo nakonec dříve slavnostně otevře nový fotbalový stánek, ovšem možná nemá tak jasnou odpověď. Zatímco to vypadá, ale také i reálně je, že v Pardubicích jsou na dobré cestě k tomu, aby to byly právě ony, i v Hradci ještě momentální projekt není zavržen! Ve hvězdách totiž visí návrh na vyspání čtvrté soutěže (!), o čemž by se mělo rozhodnout v únoru příštího roku. Pokud by na to došlo a nakonec by se i našla firma, která by podala nabídku na výstavbu v celkové ceně do 605 milionů korun bez DPH, stály by obě budoucí fotbalové arény ve východních Čechách stále ještě na stejné startovací čáře. Je ale vůbec reálné, aby se tak stalo?

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto archiv redakce

Štítky FC Hradec Králové, FK Pardubice, nový stadion, rivalita, Votroci, fotbal, Torres Blancas, projekt, 2. česká fotbalová liga

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

KOMENTÁŘ: Budoucí fotbalové arény v Hradci a Pardubicích jsou stále na stejném startu. Kdo protne ale pásku první?  |  Blogy a komentáře  |  Drbna  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.