Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Pec pod Sněžkou navštíví v tomto období až 10 tisíc lidí denně. Hotely praskají ve švech a doprava kolabuje

S blížícím se Silvestrem se vydaly na hory tisíce lidí, kteří nechtějí trávit poslední dny v roce ve městě. S tím jsou ale spjaty dlouhé kolony a komplikace. Dnes například v Peci pod Sněžkou i ve Špindlerově Mlýně zcela zkolabovala doprava.

"Do hor se vrátilo zimní počasí. Mrazivé dny a noci jsme využili k zasněžování a díky tomu můžeme každý den otvírat další sjezdovky," řekla  mluvčí SkiResortu Černá hora - Pec pod Sněžkou Zina Plchová. Sjezdovky ve SkiResortu v nynějším silvestrovském týdnu podle ní každý den navštíví zhruba 10.000 lidí.

Dnes se v areálech SkiResortu Černá hora, Pec pod Sněžkou, Černý Důl, Malá Úpa a Velká Úpa lyžovalo na 22 kilometrech sjezdovek s 25 až 50 centimetry sněhu. V provozu byl také lyžařský přejezd SkiTour z Černé hory do Pece pod Sněžkou a jezdilo i všech 12 skibusových linek. Pro běžkaře vlekaři SkiResortu upravili zhruba 20 kilometrů běžeckých tras na vrcholu Černé hory a v okolí Pece pod Sněžkou.

"Od pondělí se na Černé hoře otevře horní úsek Černohorské sjezdovky a v Peci sjezdovky Javor 1 a Hnědý vrch. Celkově tak SkiResort nabídne od 30. prosince lyžování na 27 kilometrech sjezdovek na jeden skipas v pěti areálech," uvedla Plchová.

Další sjezdovky otevírá i největší české středisko Špindlerův Mlýn, které dnes nabídlo deset kilometrů sjezdovek po 8,5 kilometru ve čtvrtek. Dnes špindlerovští vlekaři otevřeli sjezdovku Hřiště na Medvědíně a spustili vlek na Medvědíně a vlek na Horních Mísečkách.

V omezeném provozu jsou ve středních a východních Krkonoších areály Mladé Buky, Strážné, Dolní Dvůr a areál Kebrlák na Kněžickém vrchu u Vrchlabí. Mimo provoz jsou zatím areály Herlíkovice - Bubákov, Svoboda nad Úpou, druhá část areálu Kněžický vrch a areály v Žacléři.

V Orlických horách jsou v provozu areály Říčky a Deštné. V Říčkách je v provozu lanovka a otevřena je červená sjezdovka. V Deštném v Orlických horách je v provozu jedna sjezdovka a čtyřsedačková lanovka.

V Pardubickém kraji se v omezeném rozsahu lyžuje v areálech v Dolní Moravě pod Králickým Sněžníkem, v areálu Buková hora v Orlických horách a ve středisku České Petrovice. Ostatní areály jsou zatím mimo provoz. V areálu Buková hora jezdí dvě lanovky a otevřeny jsou sjezdovky Mlýnická a Svitavská o celkové délce přes tři kilometry.

V Dolní Moravě lyžaři mohou využít sjezdovku Sněžník B s lanovkou a dětský skipark. Délka otevřených sjezdovek činí skoro dva kilometry. České Petrovice sezonu zahájily dnes otevřením modré sjezdovky.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, počasí, rekreace, hory, Královéhradecký, Pardubický, 2.VERZE, AUDIO, Pec pod Sněžkou, sjezdovka, Černá hora, Špindlerův Mlýn, lanová dráha, Dolní Morava, České Petrovice, Orlické hory, Buková hora, Malá Úpa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pec pod Sněžkou navštíví v tomto období až 10 tisíc lidí denně. Hotely praskají ve švech a doprava kolabuje  |  Drbna  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.