Počasí dnes9 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

6 tipů na nezapomenutelná zimní střediska s jedinečnou atmosférou: Navštivte je!

PR článek

Ani se nenadějeme a brzy budeme řešit otázku, do kterého zimního střediska bychom se měli vydat za aktivním odpočinkem. Zasněžené vesničky jako z pohádky, rychlé lanovky, rozmanité svahy, restaurace s výborným jídlem a nekonečné možnosti zábavy pro velké i malé. Sbalte si teplé oblečení, lyže a dobrou náladu a vydejte se do jednoho z následujících okouzlujících evropských středisek.

Kitzbühel, Rakousko

Dobrou zprávou pro nadcházející zimní sezónu je, že na vrcholy v okolí městečka Kitzbühel už padl první sníh. Středisko nabízí celkem 234 kilometrů sjezdovek a kromě těch lehkých a středně náročných tratí si na své přijdou také nadšenci adrenalinu, například na rozmanitých freeride trasách. Kitzbühel se nachází v rakouském Tyrolsku a bez problémů se do cíle dostanete autem. K mobilní navigaci si nezapomeňte přibalit držák na mobil do auta, který zajistí bezpečné sledování trasy na klikatých rakouských horských cestách.

La Plagne, Francie

Pokud jde o zimní lyžování, francouzské Alpy patří mezi jednu z nejvyhledávanějších oblastí v Evropě. A přesně tam se nachází také středisko La Plagne, které splní všechny požadavky svých návštěvníků. Na vrcholu naleznete adrenalinový ledovec, do nižších poloh se zase můžou vydat úplní začátečníci. Celkem 225 kilometrů sjezdovek je zárukou toho, že nudit se dozajista nebudete. Totéž platí také o čase stráveném bez lyží, protože zde najdete také rozmanitou nabídku volnočasových aktivit.

Val Thorens, Francie

Francie nezklame ani v případě, že si potrpíte na nadstandardní služby a nikdy nekončící luxus. Přesně to najdete v nejvýše položeném zimním středisku Evropy – v resortu Val Thorens. Nákupní pasáže s luxusními butiky, michelinské restaurace, nespočet barů a místní centrum sportu s širokou nabídkou aktivit. Samozřejmostí jsou různorodé sjezdovky s poměrně dlouhou zárukou ideálního počasí pro lyžování.

Livigno, Itálie

O ikonické Alpy se dělí několik evropských zemí. Mezi nimi je také Itálie, ve které se nachází jedno z nejznámějších a nejlépe vybavených středisek v celých Alpách. Do nenápadné vesničky Livigno nedaleko hranice se Švýcarskem vedou v současnosti jen tři cesty, ale přesto si získala srdce řady návštěvníků, kteří se do tohoto zimního střediska rádi vracejí každý rok. Sjezdovky o celkové délce 115 kilometrů jsou rozděleny do dvou částí a kromě lyžařů či snowboardistů si na své přijdou například také skialpinisté.

Verbier, Švýcarsko

Švýcarsko je doslova rájem zimních sportů, proto je také jednou z nejvyhledávanějších evropských zemí na trávení rodinného lyžování. Středisko Verbier je výjimečné tím, že je součástí obrovské lyžařské oblasti Les 4 Vallées (Čtyři údolí), která nabízí celkem 410 kilometrů sjezdovek. Kromě samotného lyžování je pro návštěvníky zážitkem také okolní příroda. Po výstupu lanovkou na vrchol Mont Fort ve výšce 3330 m. n. m. na vás čeká nezapomenutelný výhled na okolní vrcholy – Matterhorn, Grand Combine a Mont Blanc.

Klosters, Švýcarsko

Ve Švýcarsku ještě zůstaneme, tentokrát však na jeho opačném konci. Radostnou zprávou je, že ve srovnání s městem Verbier leží středisko Klosters o poznání blíže k našim hranicím. Během svého více než stoletého provozu poctili toto místo svou návštěvou slavné osobnosti, ale také samotní členové britské královské rodiny. I když Klosters sousedí s rušným Davosem, stále si zachovává svůj romantický charakter. Žádný okázalý luxus zde nehledejte. Naopak, kochat se můžete malebnými chatkami a neopakovatelnou atmosférou.

Ohodnoť článek

Štítky Kitzbühel, sjezdovka, Švýcarsko, lyžování, Francie, Alpy, VAL THORENS, CHALET, a.s., Evropa, Rakousko, Itálie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

6 tipů na nezapomenutelná zimní střediska s jedinečnou atmosférou: Navštivte je!  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.