Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Jaké vybavení pro miminko byste měli vybírat obzvlášť pečlivě?

PR článek

Na příchod miminka je potřeba se připravit, o tom není žádných pochyb. Výběr některých součástí výbavičky vám ale zabere mnohem více času a spolkne i větší část financí. Jaké jsou tedy nejdůležitější věci, jejichž nákup byste neměli uspěchat?

1. Kočárek

Pro novorozence můžete zvolit buď klasický hluboký kočárek nebo kombinovaný kočárek, který lze později uzpůsobit k sezení a dalším potřebám rostoucího dítěte. U obou typů je třeba si nejprve uvědomit, v jakém prostředí budete kočárek využívat. Podle toho pak zvolte druh kol a odpružení, důležitá je také hmotnost a skladnost kočárku. V neposlední řadě by vás měla zajímat kvalita a omyvatelnost použitých materiálů. V českých vodách je oblíbený například kočárek Cybex, vyberete si ale určitě i mezi dalšími značkami.

2. Autosedačka

Vhodná autosedačka by měla vašemu miminku přinášet maximální možnou ochranu a pohodlí. Pro novorozence se nejvíce hodí typ „vajíčko“, které se umisťuje proti směru jízdy a je tedy pro první měsíce mnohem bezpečnější, než tzv. rostoucí autosedačky, které se umisťují klasicky po směru jízdy. Vajíčko lze také snadno přenášet, miminko si v něm proto donesete klidně až do obýváku. Spoustu autosedaček navíc můžete i připevnit na podvozek kočárku místo korbičky. Zjistěte si také, zda vaše auto disponuje systémem ISOFIX, který je k upevnění autosedaček přímo určen.

3. Postýlka

V postýlce bude vaše miminko pravděpodobně trávit většinu dne, pokud neplánujete ještě pořízení nějakého druhu pojízdné kolébky. Tak jako tak je třeba dbát na výběr kvalitní matrace, která by měla být prodyšná, ergonomicky přizpůsobená specifickým potřebám novorozeněte a snadno udržovatelná. Dále si dejte pozor na možnost výškově polohovatelného roštu, koleček pro snadnou manipulaci s postýlkou a bezpečnost postranních panelů, aby jimi později miminko v žádném případě nemohlo propadnout. Zvažte také nákup různého doplňkového vybavení, jako je monitor dechu nebo chůvička s kamerou.

4. Přebalovací pult

Přebalovací pult není na rozdíl od kočárku, autosedačky a postýlky zcela nutný, pro novopečené rodiče je ale k nezaplacení. Je umístěn v ideální výšce, takže se nebudete muset k miminku několikrát denně sklánět. Je to navíc místo speciálně vyhrazené pouze pro miminko, nemusíte tedy pokaždé vymýšlet, kam ho v bytě položíte. Přebalovací pulty navíc disponují dostatkem úložného prostoru pro různé vybavení, jako je kosmetika nebo pleny a oblečení, vše tedy budete mít stále po ruce.

Správným výběrem vhodné výbavy nejen dokonale zabezpečíte svoje miminko, můžete si navíc značně usnadnit náročné první měsíce, které vás čekají. Vybírejte proto pečlivě, ať si můžete čas strávený s miminkem naplno užít.

Ohodnoť článek

Štítky kočárek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jaké vybavení pro miminko byste měli vybírat obzvlášť pečlivě?  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.