Počasí dnes16 °C, zítra19 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

V módě je chovat se ohleduplně k životnímu prostředí

PR článek

Souvisí s tím vše, co nosíš, nebo jaké módní doplňky využíváš, třeba i pro jaký kryt na mobil se rozhodneš.

Už na jaře tohoto roku se ukázalo, že pandemie pořádně změnila módní průmyslu. Místo lodiček na vysokých podpatcích a byznys módy si ženy začaly kupovat pohodlnější domácí oblečení. Dokonce se začaly více zamýšlet nad kvalitou. Když už si něco koupily, bylo to z kvalitních, přírodních či inovátorských materiáluů. Můžeme proto také sledovat zajímavý trend – luxusní značky módního oblečení začaly nakupovat menší značky sportovní či volnočasové módy.

Pandemie umožnila lidem zpomalit a trošku začít přemýšlet nad tím, co si kupují, jak věci používají a zda je vůbec potřebují. Pokud je to i tvůj případ, určitě v tom pokračuj, i když se postupně vracíš do normálního života. Jak na to?

Vytřiď si šatník

Kupí se ti doma oblečení, že už ani nevíš, co vlastně ve skříni máš? I když to už dlouho odkládáš, všechno si protřiď. Nakonec určitě najdeš kousky, na které jsi už úplně zapomněla. Spíš než na kvantitu se soustřeď na kvalitu a využitelnost kousků, které ti zůstanou ve skříni.

Zdroj: Pixabay.com

Spousta žen ti určitě ze své vlastní zkušenosti řekne, že nemá cenu schovávat věci, do kterých chceš zhubnout, nebo naopak přibrat. Stejně na ně nakonec zapomeneš. Nech si jen ty kousky, které opravdu budeš aktuálně nosit. Samozřejmě si nech i oblečení, jako slavnostní šaty či kostýmky, na které přijde řada jenom jednou za čas. Ale nech si jen ty nej, vše zbytečné dej pryč.

Co s věcmi, které už nenosím?

Věci, které už nechceš, můžeš darovat na charitu. Nejlépe, pokud poznáš nějakou ve své blízkosti, ale může také využít kontejnery na to určené. Navštív také nějaký SWAP (tedy výměnnou akci nejen oblečení), s kterými se v poslední době doslova roztrhl pytel.

Také roztrhané či obnošené oblečení je možné ještě využít. Dá se třeba rozstříhat na hadříky a použít v domácnosti na úklid, pokud se tedy jedná o kvalitní přírodní textilie. Některé kousky možná půjdou přešít, využít na opravu jiného oblečení a pod.

Kupuješ? Budeš to vážně nosit?

Po vytřídění šatníku by si měla začít také přemýšlet nad tím, co si kupuješ. Nejde jen o tvé peníze, ale také o to, že tzv. fast fashion přináší světu hned několik problémů. Jendak je to znečištění a špatné pracovní podmínky při výrobě. Na druhé straně se nadprodukcí levných nekvalitních kousků oblečení generuje extrémní objem odpadu.

Zdroj: Pixabay.com

Během pandemie například magazín Pebble zabývajícího se udržitelnou módou zveřejnil výzvu 30 nošení. Než si člověk něco koupí přes internet, tak by se měl zamyslet nad tím, zda si daný kousek na sebe vezme alespoň 30 krát. To stejné by mělo platit i v případě, že nakupuješ v kamenných obchodech.

Důležitou součástí módního byznysu jsou také doplňky a obuv. I u nich se zaměřuj na kvalitu či frekvenci využití. Nezapomeň ani na svůj telefon. Také z přístroje, který nám měl pomáhat s komunikací, se totiž postupem času stal módní doplněk. Pokud jsi byla zvyklá měnit obal na mobil ze dne na den podle toho, co jsi zrovna měla na sobě, pak věz, že ani to přírodě moc neprospívá.

Když už si kupuješ nový mobil. přemýšlej nad tím, jak dlouho ti vydrží. Nejlépe, pokud je to alespoň 4 roky. Ani kryt na mobil nemusíš mít každý den jiný. Na obrázku například můžeš vidět obal na iPhone 11, který splňuje všechny požadavky dokonalého moderního doplňku. Je elegantní, nadčasový, minimalistický a dá se recyklovat.

Také obal na iPhone 11 z přírodních materiálů může být odolný a vypadat módně. Minimalismus je v kurzu. Zdroj: Etuo.cz

Pokud si dáš na výběru záležet, najdeš další kvalitní kryty na mobil, odolné a vyrobené z přírodních materiálů. Nevzniká tak problém, kam s ním, v případě, že se rozbije nebo je už nevyužitelný. To samé platí i pro ostatní doplňky, elektroniku, prostě vše, čí

Ohodnoť článek

Štítky móda, oblečení, pandemie, iPhone 11

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V módě je chovat se ohleduplně k životnímu prostředí  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.