Počasí dnes9 °C, zítra8 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Fakultní nemocnice se postupně vrací do normálu, v provozu už je ortopedie nebo oční klinika

Fakultní nemocnice Hradec Králové postupně obnovuje běžný provoz na pracovištích, která byla vyčleněna pro covidové pacienty. Zatímco na začátku března bylo v nemocnici hospitalizovaných 210 pacientů s covidem-19, nyní jich je kolem pěti desítek.

„V posledních týdnech výrazně klesá počet pacientů, kteří vyžadují hospitalizaci, v těchto dnech přijímáme denně průměrně dva pacienty s covid-19, zatímco například v únoru počty nově přijímaných přesahovaly některé dny i dvě desítky. Pokud bude pokles pacientů pokračovat chceme nadále vracet covidová oddělení k běžnému provozu,“ uvedl ředitel Fakultní nemocnice Hradec Králové (FN HK) Vladimír Palička.

Nemocnice začala s obnovováním provozu 9. dubna na jednom z oddělení Ortopedické kliniky FN HK. Toto pondělí pak nemocnice otevřela například Dětské oddělení Neurologické kliniky či na poloviční kapacitu operační provoz Oční kliniky pro zajištění ambulantních operačních výkonů.

Včera nemocnice zahájila dezinfekci, úklid a malování na třech dalších odděleních, například oddělení A Plicní kliniky, které začne pro pacienty fungovat od 28. dubna. „Postupně jak se bude vracet personál z covidových jednotek, budeme spouštět také ambulantní provozy. Samozřejmě i nadále musíme zajišťovat testování veřejnosti antigenními i PCR testy a také co nejrychleji pokračovat v očkování, což zajišťuje také náš personál,“ uvedl Palička s tím, že objednávání pacientů během obnovování neakutních operací se bude řídit klinickým stavem pacientů a potřebností výkonů.

Fakultní nemocnice musela neakutní operační výkony odložit v souvislosti s epidemií covid-19 vloni na jaře, na podzim a poté v zimě. Akutní péče o všechny pacienty byla i v této době zajištěna.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Hradecká Drbna

Štítky provoz, nemocnice, koronavirus, covid-19, ortopedie, oční klinika, pacient, klinika, Fakultní nemocnice Hradec Králové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fakultní nemocnice se postupně vrací do normálu, v provozu už je ortopedie nebo oční klinika  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.