Počasí dnes13 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 3. října 2024  |  Svátek má Bohumil
Bez reklam

V trutnovské nemocnici bylo zřízeno covidové oddělení. Některé plánované operace jsou odloženy

Kvůli rostoucímu počtu nemocných s koronavirem na Trutnovsku, zřídila nemocnice v Trutnově samostatné covidové oddělení pro pacienty, kteří nezvládnou nákazu v domácím léčení. Kapacita činí dvanáct lůžek. I proto byly odloženy některé neakutní operace.

Standardní lůžka jsou od včerejšího dne umístěna v prostoru stávajícího rehabilitačního oddělení. I z tohoto důvodu muselo vedení nemocnice přistoupit k opatřením.

Až do odvolání bude uzavřena plicní ambulance. „Její činnost se tímto omezuje na elektronické předepisování léčivých přípravků s preskripčním omezením pro již sledované pacienty a na očkování dětí proti TBC,“ uvedl ředitel nemocnice Miroslav Procházka.

Dočasně do odvolání je sloučena lůžková část ortopedického a chirurgického oddělení s umístěním na chirurgii. „Bude tlumena plánovaná ortopedická a chirurgická operativa u pacientů, u nichž je možné zákrok odložit,“ doplnil Procházka.

Ortopedické ambulance zůstávají v provozu v nezměněné podobě. Lůžková část oddělení rehabilitace se dočasně přesunula do prostor porodnice. „Omlouváme se za možné komplikace a děkujeme za Vaši vstřícnost a pochopení,“ dodal ředitel.

ČTĚTE TAKÉ: Náchodská a trutnovská nemocnice rozšířily provozní dobu odběrových míst​

Ohodnoť článek

Foto nemtru.cz

Štítky nemocnice, covid, oddělení, operace, neakutní, vedení, Trutnov, pacient, okres Trutnov, Miroslav Procházka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V trutnovské nemocnici bylo zřízeno covidové oddělení. Některé plánované operace jsou odloženy  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.