Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

"Koronavirem onemocněl muž z Hradce Králové", řekl Adam Vojtěch

, aktualizováno 8. března 2020, 21:06

Česká republika už má 32 potvrzených případů nákazy koronavirem. Posledním nakaženým je muž z Hradce Králové, který má spojitost s případy z Bostonu, kde byl na konferenci.

Případ muže, který byl testován na přítomnost koronaviru v Hradci Králové, je podle Vojtěcha spojen s dalšími lidmi, kteří se nakazili na konferenci v Bostonu. "I tento pán je v domácí karanténě," řekl ministr zdravotnictví Adam Vojtěch.

Z jarních prázdnin z Itálie rovnou do karantény

Jarní prázdniny dnes končí školákům z Hradce Králové. Kvůli obavám z dalšího šíření koronaviru musí všichni lidé s trvalým pobytem v Česku, kteří se vrátili z pátka na sobotu z Itálie, budou muset kontaktovat telefonicky, e-mailem, nebo jiným neosobním kontaktem svého lékaře. Ten povinně rozhodne o dvoutýdenní karanténě. Ještě dnes chce ministerstvo zdravotnictví vydat mimořádné opatření, které umožní praktickým lékařům domácí karanténu nařídit. Doteď musely o karanténě rozhodovat krajské hygienické stanice.

Všichni Češi, kteří jsou v italských regionech v nichž platí karanténa, se mají podle ministra Vojtěcha vrátit co nejrychleji domů. To se může dotknout i školáků a jejich rodičů z Náchoda, nebo Semil, kteří odjeli do Itálie v rámci jarních prázdnin.

Na krajských vlakových nádražích jsou dezinfekční gely

Správa železnic dnes rozmístila na všech krajských nádražích a dalších frekventovaných nebo příhraničních stanicích stojany s dezinfekcí kvůli koronaviru. Ty jsou nově v Hradci Králové i Pardubicích.

Čtete také:

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pražská Drbna

Štítky koronavirus, Hradec Králové, ministr zdravotnictví, dezinfekce, karanténa, COVID-19, Adam Vojtěch, Česko, Boston, jarní prázdniny, Itálie, Správa železniční dopravní cesty, Ministerstvo zdravotnictví České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

"Koronavirem onemocněl muž z Hradce Králové", řekl Adam Vojtěch  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.