Počasí dnes13 °C, zítra13 °C
Neděle 29. září 2024  |  Svátek má Michal
Bez reklam

Na sociální služby dá Hradec více než čtyřicet milionů korun

V rozpočtu na rok 2019 má město Hradec Králové připravených více než čtyřicet milionů korun na financování sociálních a souvisejících služeb. O rozdělení dotací poskytovatelům těchto služeb v oblasti sociálně zdravotní a v oblasti rodiny a sociální prevence rozhodli zastupitelé na svém posledním zasedání.

Město dostalo 91 žádostí o dotaci v hodnotě přesahující padesát milionů korun. „Celkové náklady nestátních poskytovatelů sociálních služeb v Hradci Králové jsou zhruba 375 milionů korun, vedle příjmu od klientů jsou jejich služby financované právě z rozpočtu města, dalším zdrojem jsou pak zejména státní a krajský rozpočet,“ vysvětlil Martin Hanousek, náměstek primátora, odpovědný za oblast sociálních věcí.

Hradecká radnice každoročně vypisuje dotační programy pro oblast sociálně zdravotní a podpory rodin a sociální prevence v celkové výši 40,7 milionů korun. „Z rozpočtu města jsou spolufinancované například pečovatelské služby, denní stacionáře pro seniory a osoby se zdravotním postižením, nízkoprahová zařízení pro děti a mládež, odlehčovací služby, služby azylového bydlení, mateřská centra a podobně,“ dodává Hanousek.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky péče, Hradec, radnice, peníze, sociální služby, Hradec Králové, dotace, Martin Hanousek

Na sociální služby dá Hradec více než čtyřicet milionů korun  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.