Počasí dnes23 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Stavba urgentního příjmu rychnovské nemocnice může nabrat skluz. Téměř hotová je hrubá stavba

Královéhradecký kraj pokračuje ve stavbě nového nemocničního pavilonu v areálu Oblastní nemocnice Rychnov nad Kněžnou. Práce za 756 milionů korun se potýkají s komplikacemi. I přesto hejtmanství věří, že bude nová část nemocnice sloužit pacientům už během příštího roku. Nyní je hotová velká část hrubé stavby.

V současné době je třeba vyřešit komplikaci v podobě vodovodního potrubí, které nebylo zanesené v projektové dokumentaci ani dalších materiálech. „Následně se ukázalo, že je to hlavní vodovodní řád, který zásobuje vodou všechny hydranty v areálu nemocnice, proto musel být přeložen tak, aby nedošlo k přerušení zásobování vodou,“ vysvětluje v tiskové zprávě náměstek hejtmana Pavel Bulíček (Piráti). 

Další zpoždění se nabralo ve chvíli, kdy stavbaři narazili na základy pavilonu DIGP, které bylo třeba odstranit. „V prvních dvou podlažích hrubé stavby objektu nového pavilonu práce pokračují a probíhá zde již montáž rozvodů vzduchotechniky,“ uklidňuje Bulíček.  

Ve stávajícím pavilonu je už dokončená kotelna, která už funguje ve zkušebním provozu. Kromě toho je hotová přeložka kanalizace. Práce skončily i ve čtvrtém nadzemním podlaží, kde jsou tři nové ambulance gynekologie. Ty už slouží pacientkám.  

V samotném areálu se nyní připravují přeložky plynu, medicínských plynů, vody a elektřiny. „Finišují se práce na výstavbě nového energocentra, kde ČEZ zahájil realizaci nové elektro přípojky do tohoto nového objektu,“ dodává v tiskové zprávě mluvčí kraje Dan Lechmann.  

Nejmodernější pavilon urgentního příjmu v kraji  

Po dokončení rekonstrukce a přístavby vznikne jeden z nejmodernějších pavilonů urgentního příjmu v Královéhradeckém kraji. Jde o pětipodlažní přístavbu stávajícího pavilonu a rekonstrukci tří stávajících pater. To umožní změnit a zefektivnit způsob příjmu pacientů.  

V plánu je prostavět celkem 756 milionů korun. Dalších 130 milionů bude muset hejtmanství zaplatit za vybavení. Na modernizace příjmu se kraji podařilo získat dotaci od ministerstva pro místní rozvoj. To postupně uvolňuje celkem 300 milionů korun.  

„V investování do sítě našich nemocnic nezpomalujeme a v současné i nadcházející době jsme do každé z našich nemocnic v Jičíně, Trutnově, Náchodě a Rychnově připraveni investovat jednu miliardu korun, což výrazně pomůže zefektivnit jejich provoz, ale zejména ještě zlepší kvalitu poskytované péče o pacienty,“ potvrdil ve zprávě hejtman Martin Červíček (ODS). 

Nemocnice Rychnov nad Kněžnou zajišťuje zdravotní péči pro druhý největší okres Královéhradeckého kraje. Je také přirozenou spádovou nemocnicí pro průmyslovou zónu Solnice–Kvasiny. V nemocnici pracuje 560 zaměstnanců a svým pacientům nabízí péči v 11 oborech ambulantní, lůžkové či komplementární zdravotnické péče, přičemž disponuje 250 lůžky. 

Ohodnoť článek

Foto Královéhradecký kraj

Štítky nemocnice, pavilon, Královéhradecký kraj, pacient, Pavel Bulíček, zdravotnictví, Nemocnice Rychnov nad Kněžnou

Stavba urgentního příjmu rychnovské nemocnice může nabrat skluz. Téměř hotová je hrubá stavba  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.