Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Fakultní nemocnice v Hradci Králové omezí operace a vyšetření

Fakultní nemocnice Hradec Králové s ohledem na odvolání souhlasu s prací přesčas ze strany části lékařů plánuje provoz od 1. prosince 2023 tak, aby byla v plném rozsahu zajištěna akutní, centrová a onkologická péče.

Od 1. prosince na některých pracovištích nemocnice omezí část plánovaných operací a vyšetření. Omezen bude také provoz některých ambulancí. Pacienti, kterých se odložení operací či vyšetření týká, budou vyrozuměni telefonicky či písemně.

"O dalším postupu a termínech budou informováni na začátku roku 2024," uvedl mluvčí nemocnice Jakub Sochor. Fakultní nemocnice Hradec Králové je největším zdravotnickým zařízením ve východních Čechách, pracuje v ní přes 5000 zaměstnanců a má víc než 40 zdravotnických pracovišť.

O možném omezování neakutní péče v souvislosti s novelou zákoníku práce, s níž nesouhlasí někteří lékaři, jednají také v nemocnicích Královéhradeckého kraje. "Aktuálně probíhají jednání s lékaři, dopady na provoz v nemocnicích budeme znát v příštích dnech. V příštím týdnu pak budou jasné dopady v rámci jednotlivých oddělení," řekla dnes ČTK mluvčí krajských nemocnic Lucie Chytilová.

Královéhradecký kraj má nemocnice v Trutnově, Jičíně, ve Dvoře Králové nad Labem a v Náchodě, pod který spadá i rychnovská nemocnice. Krajské nemocnice v regionu zastřešuje Zdravotnický holding Královéhradeckého kraje. Holding je akciová společnost, jejímž je Královéhradecký kraj stoprocentním vlastníkem.

Novelu platnou od října kritizuje Sekce mladých lékařů České lékařské komory. Důvodem je, že zavedla až 832 hodin dobrovolné přesčasové práce za rok, což je proti dřívějšímu stavu dvojnásobek. Nespokojení lékaři požadují vrácení dobrovolné přesčasové práce na úroveň před letošním říjnem a zvýšení mzdy.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto FNHK

Štítky ČR, správa, nemocnice, personální, Královéhradecký

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fakultní nemocnice v Hradci Králové omezí operace a vyšetření  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.