Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Školáci si dnes půjdou pro vysvědčení. Městští strážníci v Hradci proto dohlédnou na jejich bezpečnost u přechodů před školami

Na řadě škol se rozdávalo vysvědčení už v pátek minulý týden a děti tak mají ředitelské volno. Jsou ale školy, kde vysvědčení budou dostávat až dnes. I kvůli tomu bude u školních přechodů dohlížet víc strážníků a asistentů prevence kriminality na bezpečné přecházení.

Například děti z Biskupského gymnázia v Hradci, nebo ZŠ Bezručova už mají v těchto dnech volno. Pro vysvědčení si došly minulý týden v pátek. Jinde ale obdrží vysvědčení právě dnes, kdy je konec školního roku. Na školáky se chtějí zaměřit strážníci. Školáci, kteří se mnohdy neviděli několik měsíců jsou roztržití, nepozorní a ztrácí dost často i získané návyky.

Městská policie v Hradci proto zvýší počet hlídek, které budou mít za cíl dohlédnout na bezpečné přecházení dětí přes silnici. 

„U přechodů budeme stát ve dvou časových úsecích od 7:30 – 8:00 a od 8:45 – 9:30 hodin. U některých přechodů dohlíží i hlídka dopravní skupiny s radarem na dodržování povolené rychlosti,“ říká mluvčí hradeckých strážníků Simona Pacltová.

Až dostanou děti vysvědčení, hlídky hradecké městské policie, se v souvislosti s požíváním alkoholu dětmi a mladistvými, zaměří na kontrolu parků, hřišť, nábřeží a dalších míst, kde se ráda schází mládež po skončení vyučování.

Ohodnoť článek

Foto Jan Luxík

Štítky školy, strážníci, Hradec Králové, přechod, rychlost, parky, alkohol, vysvědčení

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Školáci si dnes půjdou pro vysvědčení. Městští strážníci v Hradci proto dohlédnou na jejich bezpečnost u přechodů před školami  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.