Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Novou prorektorkou univerzity je bývalá děkanka Springerová, v čele filozofické fakulty ji nahradí Jan Prouza

Novou prorektorkou Univerzity Hradec Králové (UHK) pro strategii a rozvoj se stala Pavlína Springerová (42), která dosud zastávala funkci děkanky Filozofické fakulty UHK. V čele filozofické fakulty ji nahradil politolog a dosavadní proděkan pro zahraniční vztahy Jan Prouza (35).

Ve funkci děkanky Springerová byla od roku 2012, předtím působila jako vedoucí Katedry politologie Filozofické fakulty UHK a také jako vedoucí kabinetu iberoamerických studií. Zaměřuje se na Latinskou Ameriku. Springerová je také zastupitelkou města Hradec Králové za Hradecký demokratický klub.

Politolog a afrikanista Jan Prouza byl v letech 2013 až 2018 vedoucím katedry politologie, následně se stal proděkanem filozofické fakulty. Zabývá se studiem konfliktů, bezpečnosti a politických systémů v subsaharské Africe.

V současnosti studuje na UHK 6925 studentů, loni to bylo 6245 a v roce 2017 měla univerzita 6282 studentů. UHK vznikla v roce 2000 z vysoké školy pedagogické, nyní nabízí studium na čtyřech fakultách, na Fakultě informaticky a managementu, Přírodovědecké fakultě, Filozofické fakultě a Pedagogické fakultě.

Autoři | Foto UHK

Štítky Univerzita Hradec Králové, springerová, prorektor, děkan, Prouza, Pavlína Springerová, Jan Prouza, Filozofická fakulta Univerzity Hradec Králové, studium, Hradecký demokratický klub, Latinská Amerika, Afrika, Hradec Králové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Novou prorektorkou univerzity je bývalá děkanka Springerová, v čele filozofické fakulty ji nahradí Jan Prouza  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.