Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Na Přírodovědecké fakultě hradecké univerzity vznikne česko-čínské centrum toxikologie

Na jaře příštího roku vznikne česko-čínské centrum toxikologie Yangtze University - University of Hradec Králové Joint Laboratory of Toxicology. Na začátku listopadu byla podepsána smlouva, již v roce 2016 bylo uzavřeno memorandum o spolupráci.

Yangtze University leží na jihu provincie Hubei a nabízí více jak 34 tisícům studentů širokou škálu studijního zaměření. Kromě např. práv, pedagogiky, ekonomie, přírodních věd nebo medicíny se univerzita zaměřuje i na chemické a ropné inženýrství nebo mechatroniku ve všech vzdělávacích stupních.

Společné výzkumné cíle tohoto pracoviště budou podle hradecké univerzity směřovat nejen do oblasti toxikologie, ale i do oblasti vývoje potravinových doplňků, farmakologie nebo metabolismu látek. 

„Vznik tohoto centra je rozhodně významný krok pro rozvoj vědecké činnosti odborníků na toxikologii, kteří působí na Katedře chemie PřF UHK, ale pozitivně se odrazí i v dalších oblastech rozvoje Univerzity Hradec Králové,“ řekl rektor UHK Kamil Kuča.

Spolupráce obou institucí by mohla být i přínosem v oblasti výzkumných a studijních pobytů. „Do budoucna počítáme nejen s výměnnými pobyty akademických pracovníků, ale i studentů nebo tzv. postdoků,“ uvedl děkan PřF UHK Pavel Trojovský.

Autoři | Foto Univerzita Hradec Králové

Štítky Česko, Čína, spolupráce, toxikologie, univerzita, Hradec Králové, Univerzita Hradec Králové, Kamil Kuča, Chu-pej, Přírodovědecká fakulta Univerzity Hradec Králové

Na Přírodovědecké fakultě hradecké univerzity vznikne česko-čínské centrum toxikologie  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.