Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Hradec chce dát novým učitelům desítky tisíc korun

Hradec Králové si je dobře vědom, že sehnat kvalitního učitele, je oříšek. Nováčkům, kteří rozšíří řady kantorů ve městě, nabízí téměř padesát tisíc korun. Má to ale svá pravidla.

Osmačtyřicet tisíc korun dostanou od února začínající učitelé, kteří se rozhodnou vyučovat v některé ze základních škol v Hradci Králové. Počítá s tím bezmála půlmilionový dotační program, díky němuž chce město lákat do svých škol budoucí učitele. Ti se v jeho rámci musí zavázat, že po dokončení studia budou v některé z hradeckých škol působit další čtyři roky. Dotaci v celkové výši 480 tisíc korun již schválili hradečtí radní.

Chceme tímto způsobem pomoci zajistit pro hradecké školy dostatečný počet učitelů. Získat aprobované pedagogy především pro některé předměty je v současné době velice komplikované. Navíc je problém kantory ve školách udržet. Právě tento krok by měl pomoci učitelské sbory stabilizovat tam, kde jsou nejkřehčí,“ říká primátorka Hradce Králové Pavlína Springerová.               

O dotace mohou žádat studenti posledního ročníku magisterského nebo navazujícího magisterského studia v akreditovaném studijním programu zaměřeném na přípravu učitelů základní školy, kteří již absolvovali praxi v některé ze základních škol zřizovaných Hradcem. Výše dotace pro jednotlivce je 48 tisíc korun. Na dotační program je v rozpočtu vyčleněno 480 tisíc korun, peníze budou vybraným žadatelům vypláceny během února 2024. Žádosti bude možné podávat od 20. do 31. ledna 2024.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pixabay.com/sobima

Štítky škola, učitel, peníze, Hradec Králové, ČR, výuka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradec chce dát novým učitelům desítky tisíc korun  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.