Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Dětem z MŠ Roháčova ve Dvoře Králové začne sloužit upravená část zahrady od září

V královédvorské Mateřské škole Roháčova vznikla nově upravená část zahrady. Děti si na ni nejen pohrají, ale spolu s učitelkami ji využijí v rámci výchovy. Koloběžkářská dráha, meditační a indiánský koutek, pískoviště nebo dřevěné a kamenné herní prvky poslouží už od září.

Rekonstrukce části zahrady, která byla dosud nevyužívaná, trvala od května do července. „Díky úpravám budeme moci dětem od začátku nového školního roku nabídnout širokou paletu aktivit při venkovním pobytu, které zaměříme do všech vzdělávacích oblastí," uvedla Dagmar Anschlagová, ředitelka MŠ Drtinova, pod níž pracoviště MŠ Roháčova spadá.

Kromě koloběžkářské dráhy s kolárnou, meditačního koutku a indiánského koutku s labyrintem a totemem, je tu také pískoviště a vyhlídková plošina s malým lanovištěm i tunelem. Nainstalovány byly i další herní a zdobné prvky. Vysazena byla také nová zeleň.

 „Na akci spolupracovaly i Technické služby města Dvora Králové nad Labem, které dodaly zejména pískovec vytěžený z předešlých stavebních akcí, a Lesy města Dvůr Králové nad Labem, jež na úpravu zahrady poskytly například štěpku nebo kulatinu,“ upřesnil řekl Ctirad Pokorný, vedoucí odboru rozvoje, investic a správy majetku na královédvorském městském úřadě.  

Ve školce jsou s novou úpravou zahrady ve školce spokojeni. „Novou část zahrady začneme využívat se začátkem nového školního roku, ještě je třeba realizovat drobné dokončovací práce a také musí vyrůst vysetá tráva a vysázené rostliny a květiny. Je třeba poděkovat všem, kteří se na realizaci akce podíleli, a také městu Dvůr Králové nad Labem jako našemu zřizovateli,“ poznamenala ředitelka.

Město Dvůr Králové nad Labem zaplatí za proměnu zahrady přibližně šest set tisíc korun. Rekonstrukce zahrady areálu školky by měla pokračovat další etapou v příštím roce.

 „Tentokrát se chceme zaměřit na pěstitelské práce a další pohybové aktivity. Měly by vzniknout dvě venkovní učebny, jedna zaměřená na polytechnické vzdělávání, druhá by měla sloužit jako kuchyňka,“ dodala Dagmar Anschlagová. 

Ohodnoť článek

Foto Městský úřad Dvůr Králové nad Labem

Štítky MŠ Roháčova, zahrada, Dvůr Králové nad Labem, děti, výuka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dětem z MŠ Roháčova ve Dvoře Králové začne sloužit upravená část zahrady od září  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.