Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Středa 8. května 2024  |  Svátek má Statní svátek
Bez reklam

Vzdělání

Jazykovka v Hradci slaví kulatiny, oslavy začnou v katedrále

Kulatiny se sluší pořádně oslavit. 1.soukromé jazykové gymnázium slaví letos třicet let. Oslavy začnou tento pátek v katedrále Svatého Ducha v Hradci Králové na Velkém náměstí.

Filozofická fakulta v Hradci září novotou, zahučelo sem 200 milionů

Filozofická fakulta Univerzity Hradec Králové prokoukla. Za stovky milionů tady proběhla důkladná rekonstrukce. Změny jsou patrné na první pohled.

Hradecká Vocelovka v novém, studenti mají moderní učebny

K nepoznání se změnila SOŠ a SOU Vocelova v Hradci Králové. Prošla rozsáhlou rekonstrukcí za 24 milionů. Studentům slouží moderní učebny.

Číňané i Turci obdivovali hradeckou Hvězdárnu i Petrof Gallery

Školní lavice na Přírodovědecké fakultě UHK byly plné i v létě. Letní škola sem přilákala cizince z celého světa. Přijeli Číňané, Řekové, Turci, Angličané a kromě jiných i Litevci.

Distanční výuka na Univerzitě Hradec Králové nehrozí, utnulo vedení debaty na toto téma

Stoupající ceny energií vyvolaly mezi studenty obavy ze škrtů na univerzitách v naší zemi. Univerzita Hradec Králové ale krotí paniku, žádné významné kroky směrem k úsporám se nechystají.

Uznávaný i zesměšňovaný: jaký byl legendární starosta František Ulrich

Pokud se řekne „legendární starosta“, většině Hradečáků vyvstane na mysl osobnost Františka Ulricha. Jak se zasadil o rozvoj města? Které vize se mu nepodařilo naplnit? A jak jej vnímali tehdejší obyvatelé města?

Díky rekonstrukci se podařilo zvýšit kapacitu domova mládeže ve Dvoře Králové

Díky rekonstrukci domova mládeže ve Dvoře Králové nad Labem letos našlo ubytování 240 žáků. To je o 30 dětí více než v loňském roce. Jde o jednu z budov mládeže Střední průmyslové školy a Střední odborné školy Dvůr Králové nad Labem. Kompletní...

Přestavba soukromé školy spolku Sion v Hradec Králové vyšla na 80 milionů

Královéhradecké soukromé Sion školy zahájily výuku v přestavěné budově v ulici Kleinerových na Moravském Předměstí. Přestavba původního objektu, včetně vybavení, vyšla zhruba na 80 milionů korun, z toho dotace z Integrovaného regionálního...

V Hradci Králové šlo do prvních tříd na osm stovek prvňáčků

Děti, které šly do školy úplně poprvé, mají za sebou první dva dny školního roku. V letošním roce jich do lavic usedlo v Hradci Králové osm set padesát. V předešlých letech jich bylo více. Do prvních tříd zavítalo také třicet dětí ukrajinských...

Základní škola Na Habru v Hořicích bude mít novou tělocvičnu

Rekonstrukce tělocvičny na Základní škole Na Habru v Hořicích finišuje. Hotova má být ještě před začátkem nového školního roku. Demontáž a rekonstrukce prostor, které budou moci být využity pro sportovní disciplíny, zatím vyšly na skoro dva...

Vzdělání  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.