Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

V Hradci má vyrůst nový obří nákupní park s názvem Nová Zelená, místní se bouří

Ambiciózní projekt má vzniknout v Kuklenách poblíž budoucí dálnice D11. Investor chce se stavbou začít v roce 2022, následující rok by se pak postupně začaly otevírat jednotlivé obchody. Hotovo má být v roce 2025.

Severně od kuklenského hřbitova směrem na Stěžery by už za pár let měl stát Shopping park Nová Zelená. Projekt momentálně prochází procesem posuzování vlivů na životní prostředí. Součástí gigantického nákupního centra má být hobbymarket, hypermarket i supermarket, obchod s nábytkem a bytovými doplňky, autosalon, autoservis, fast food, ale také park s jezírkem a cukrárnou.

Před deseti lety se uvažovalo o tom, že na místě vznikne nová bytová zástavba, proto je řada místních ze stavby obchodního centra rozhořčena. Místní se obávají další dopravní zátěže na Pražské třídě. Plánují proto záměr, který se objevil na úřední desce magistrátu, napadnout. Do 12. listopadu mají totiž občané a spolky možnost se k záměru vyjádřit. Své připomínky podal už například Spolek pro rozvoj Kuklen a Plačic.

Aby investor mohl nové nákupní centrum postavit, měl by splnit podmínku města – vybudovat novou silnici. Ta by měla vézt od kruhového objezdu od Stěžer, napojit se na Páleneckou ulici a ústit na Pražské třídě. Jenže přestože chce investor začít stavět už v roce 2022, o silnici zatím nebyla řeč. V dokumentaci pro vyhodnocení vlivů na životní prostředí zatím silnice není.

„O silnici budeme jednat, jsme teprve na začátku. Je však pravda, že je to jeden z podstatných kroků, které bychom v nejbližší době měli udělat a domluvit se, kudy by silnice šla. Také je třeba dát jí termíny,“ řekl předseda výboru pro územní plánování Oldřich Vlasák (ODS) pro iDnes.cz.

Záměr o výstavbě nového obchodního centra v Hradci Králové se už tradičně setkal i s posměšky na sociální síti. „V Hradci je málo obchodů, chce to trošku přistavět, ať je kam jít o víkendu,“ píše na Facebooku Michal Ochmann. „Super! A tisíce Hradečáku se modlí, aby tam byl Glóbus, protože tam mají přece nejlepší sekanou," napsal Michal Drtina.

Pravdou je, že se na internetu už skutečně diskutuje o tom, jaké obchody by v novém nákupním parku mohly vzniknout. Zájem by byl určitě o Ikeu, ta ale letos v Hradci otevřela výdejní místo a jinak expanzi mimo Prahu neplánuje. V úvahách se mluví hobbymarketu Bauhaus, zmíněném Glosubu a z prodejen módy například o Sinsay nebo Mohito.  

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Portal.cenia.cz

Štítky Hradec Králové, obchodní centrum, Kukleny, Nová Zelená, silnice, obchod, Dálnice D11, Stěžery, IKEA, Oldřich Vlasák, Bauhaus

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Hradci má vyrůst nový obří nákupní park s názvem Nová Zelená, místní se bouří  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.