Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

V Hořicích se otevře autobusové nádraží a nová odbavovací hala. Do úplně všech prostor bude možné nahlédnout jen zítra

K neformálnímu otevření autobusového nádraží a nové odbavovací haly v Hořicích, bude moci přijít veřejnost zítra úderem desáté hodiny dopolední. Dorazí sem představitelé města i zhotovitelská firma. Následovat bude Den otevřených dveří.

V rámci Dne otevřených dveří budou lidé moci nahlédnout do všech prostor, kam už se následně nebude možné podívat. Otevřeno bude až do 15. hodin.

Původní zázemí autobusového nádraží bylo zcela nedostatečné. Cestující se nemohli při nepříznivém počasí nikam skrýt a počkat na příjezd nebo odjezd autobusů. Nevzhledné stavební buňky s toaletami teď byly nahrazeny novou odbavovací halou a terminálem za třináct milionů korun. Město zaplatilo 1,3 milionu korun, zbytek byl hrazen z dotací.

Práce na stavbě probíhaly od dubna loňského roku. Nová odbavovací hala nabídne informace o odjezdech i příjezdech autobusů, včetně sociálního zázemí a dalších prostor. Součástí terminálu bude i bezplatná úschovna kol, kterých se sem vejde 32. V terminálu jsou také prvky bezbariérového pohybu. Jde o varovné, signální a kontrastní pásy, ale i vodící linie.

Vše tedy naváže na síť bezbariérových tras ve městě a lidé se zhoršenou schopností pohybu zůstanou ve spojení mezi terminálem a dalšími důležitými místy ve městě. Vybudována byla nová zastávka číslo 12, která má sloužit jako výstupní prostor.

Součástí projektu byly i další stavební úpravy v prostoru terminálu. Nově také vznikla dvě parkovací místa v režimu K+R, která jsou od terminálu jen 35 metrů daleko.

Ohodnoť článek

Foto horice.org

Štítky Hořice, odbavovací hala, autobusové nádraží, Terminál, Den otevřených dveří

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Hořicích se otevře autobusové nádraží a nová odbavovací hala. Do úplně všech prostor bude možné nahlédnout jen zítra  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.