Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Parkoviště u hradecké nemocnice má být hotové v únoru

Provizorní parkoviště s 205 místy u Fakultní nemocnice v Hradci Králové by mělo být hotové příští rok v únoru. Postaví ho hradecká stavební firma Matex HK za 10,95 milionu korun včetně DPH. V pondělí 16. září si stavbaři převezmou staveniště a vše by měli postavit a zkolaudovat do pěti měsíců. Parkoviště by mělo pomoci řešit velký nedostatek parkovacích míst v areálu nemocnice a v jejím okolí.

"Věřím, že počasí umožní maximum prací stihnout ještě do konce tohoto roku. U nemocnice by měli řidiči počítat s dopravním omezením, které potrvá minimálně do poloviny prosince," uvedl náměstek primátora pro investice Jiří Bláha. Parkoviště vznikne u hlavního vjezdu do nemocnice na louce mezi obslužnou silnicí kolem nemocnice a Zborovskou ulicí.

V areálu nemocnice nyní parkuje 800 až 1000 aut a v lokalitě podle odhadu radnice chybí stovky parkovacích míst. Do budoucna město plánuje u nemocnice parkovací dům. Jeho výstavba však záleží na tom, jak rychle stát, město a kraj vybudují křižovatku Mileta na silničním okruhu v sousedství nemocnice.

Kvůli nedostatku parkovacích míst lidé u nemocnice parkují i na místech, kde se parkovat nemá, například mezi stromy, na trávě a v blátě na levém břehu Labe. Podle náměstka primátora Martina Hanouska (Změna pro Hradec a Zelení) by se právě živelné parkování na kořenech stromů na břehu Labe mělo po vybudování provizorního parkoviště redukovat.

K úhradě stavby parkoviště radnice použije peníze, které dostala od developerské firmy CTP Invest v rámci dohody, která CTP umožní zlegalizovat bez povolení rozestavěné sklady na okraji města. CTP městu jako kompenzaci za udělení souhlasu s využitím městských pozemků pro přístupovou cestu k halám dala 15 milionů korun.

 

Autoři

Štítky ČR, správa, stavby, automobilová, nemocnice, parkování, Hradec Králové, FOTO, Fakultní nemocnice Hradec Králové, CTP, Jiří Bláha, Labe, MILETA, Martin Hanousek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Parkoviště u hradecké nemocnice má být hotové v únoru  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.